Android distributiecijfers juli 2018: verdubbeling voor Oreo, daling voor oudere versies

Eindelijk zijn ze er weer, de Android distributiecijfers van juli 2018. Google bracht in mei voor het laatst de cijfers naar buiten. Er is nu een verdubbeling te zien in het aandeel van Android Oreo, maar hoe staat het met de andere Android-versies?

Android in juli 2018

Google heeft de nieuwe distributiecijfers over juli 2018 gepubliceerd. Dat werd tijd, want de laatste keer dat Google deze cijfers naar buiten bracht, was dat in mei 2018. Eerder werden de cijfers nog iedere maand naar buiten gebracht, maar die tijd lijkt nu voorbij.

Als we kijken naar de cijfers over de zevende maand van dit jaar, stijgt Android Oreo naar 12,1 procent. Dit lag bij de vorige cijfers nog op 5,7 procent. Het gaat hier om zowel Android 8.0 als Android 8.1. Er zijn nu meer fabrikanten die updates uitbrengen naar Oreo, maar ook verschijnen nieuwe toestellen met Oreo. Denk aan een reeks Wiko-toestellen, maar ook de Asus ZenFone 5 en Moto Z3 Play. Natuurlijk draagt ook de verkoop van eerder uitgebrachte toestellen met Oreo bij aan de stijging. Denk aan de Moto G6.

Android Distributiecijfers juli 2018

Android Nougat (7.0 en 7.1) staat op een aandeel van 30,8 procent, dit is een lichte daling, deze stond in mei op 31,1%. Bij Lollipop is er ook een daling te zien, van 22,4 naar 20,4 procent en Marshmallow staat nu op 23,5 procent en dit was 25,5 procent. De volledige lijst met hoe de huidige stand van zaken is met de distributiecijfers van juli, vind je hierboven.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel