Android beveiligingsupdate juni 2018 met 58 patches uitgebracht

Google heeft de nieuwe Android beveiligingsupdate juni 2018 uitgebracht. Ook deze maand worden weer veel kwetsbaarheden in het mobiele besturingssysteem aangepakt. De patch bevat meer belangrijke patches dan voorheen.

Beveiligingsupdate juni 2018

Voor Android heeft Google een nieuwe security-patch vrijgegeven. De patch is net als voorheen opgesplitst in twee delen; die van 1 juni en 5 juni. Er zijn een groot aantal kwetsbaarheden aangepakt; 58 om precies te zijn. Niet alle patches zijn bedoeld voor alle toestellen. Zo kan het afhangen van de Android-versie, het merk en de soort processor.

Wat opvalt aan deze beveiligingsupdate is dat er meer kritieke en hoge prioriteit-kwetsbaarheden worden opgelost met de update. De beveiligingsupdate van juni wordt als eerst verspreid voor de Pixel- en Nexus-toestellen van Google. Fabrikanten kunnen ook direct aan de slag en de update optimaliseren voor hun toestel. Dit betekent dat we in de komende dagen en weken op verschillende toestellen updates kunnen verwachten.

De update wordt OTA beschikbaar gesteld, maar je kunt ook zelf aan de slag. Je kunt hier de OTA Images downloaden en hier de Factory Images.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel