Samsung in gelijk gesteld in bodemprocedure Consumentenbond over updatebeleid

De rechtbank heeft vandaag, 30 mei, uitspraak gedaan in de langlopende zaak tussen de Consumentenbond en Samsung. Samsung zou volgens de Bond onvoldoende inzet tonen om updates uit te brengen voor toestellen.

Consumentenbond verliest bodemprocedure van Samsung

De Consumentenbond heeft het niet zo op Samsung. Althans, niet op het updatebeleid van de Koreaanse fabrikant. De bond heeft al meerdere malen juridische stappen ondernomen om hun gelijk te halen. Volgens de Consumentenbond is Samsung laks in het uitrollen van updates, en dus moest de rechter daar maar eens zich over buigen. Dat is nu gebeurd.

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag uitspraak gedaan over deze bodemprocedure. Samsung is volledig in het gelijk gesteld, ten nadele van de Consumentenbond. Volgens het vonnis zijn de smartphones van Samsung veilig; iets waar de bond juist anders over dacht.

Samsung Galaxy S9 beeldscherm

Reactie van Samsung

Gert Jan ter Haar, hoofd technischus productmanagement van Samsung Nederland laat het volgende weten;

“Wij zijn verheugd over deze uitspraak … Het vonnis onderstreept dat onze aanpak werkt om smartphones veilig te houden, zoals onze klanten van ons gewend zijn. Uiteraard zullen wij ervoor zorgen dat ook in de toekomst onze smartphones veilig blijven.”

Naast updates geeft Samsung aan dat ook andere oplossingen nodig zijn om smartphones veilig te houden. De Koreaanse fabrikant geeft als voorbeeld het KNOX beveiligingsplatform. Tevens worden smartphones van het bedrijf sinds enige tijd voorzien van de McAfee virusscanner.

We schreven eerder al dat de Consumentenbond doorslaat in haar beschuldigingen aan het adres van Samsung. Samsung is marktleider op het gebied van (Android-)smartphones in Nederland en dus is juist Samsung een ‘makkelijke prooi’. We zijn eerder dieper ingegaan op het hele verhaal in ons artikel; Samsung en de Consumentenbond over het updatebeleid: wat klopt er niet?

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel