De 7 beste apps van mei 2018 (+ het belangrijkste nieuws)

De maand mei was de meest warme maand mei ooit gemeten. Niet alleen het weer was heet, er was ook veel heet smartphone-nieuws. In dit artikel blikken we terug op de 7 beste Android-apps van mei 2018, en zetten we het meest belangrijke nieuws van de afgelopen maand voor je op een rij.

Android in mei

Mei ligt achter ons, en blikken we zoals iedere maand terug op het nieuws en de beste apps van de voorgaande maand. We schreven gisteren nog dat Motorola meer bekend heeft gemaakt over de uitvoering van het updatebeleid. Samsung heeft de rechtszaak gewonnen van de Consumentenbond en Nokia gaat al haar smartphones voorzien van Android P. Tevens gaan er misleidende berichten rond via WhatsApp over tickets voor de Efteling.

Deze maand begon natuurlijk met Google I/O. Er komen grote nieuwe functies naar Google Maps, er zijn nieuwe Android P functies gepresenteerd en er was nog veel meer nieuws. We schreven in mei ook over de nieuwe Live! functie in de NS Reisplanner app.

In mei werden ook een aantal nieuwe smartphones aangekondigd. Denk aan de nieuwe betaalbare smartphones van Nokia en was er ook de HTC U12+ aankondiging en LG G7 ThinQ presentatie. LG kwam met de Q7 waarbij wij alvast een voorproefje lieten zien in de LG Q7 hands-on. Tevens liet de Nokia X6 zich zien, maar is een Europese release nog niet bekend. Natuurlijk was daar ook de OnePlus 6 en verscheen deze maand de nieuwe privacywet.

In Nederland verschenen een hoop nieuwe smartphones in de winkels. Om ze hier allemaal te noemen, zijn we wel even bezig. Een compleet overzicht van toestellen die in de winkels zijn verschenen, bekijk deze pagina. Denk aan de Asus ZenFone 5, Nokia 8 Sirocco, Honor 10, Wiko View Lite met Android 8.1 Oreo en nieuwe Moto G6 (Plus). We helpen je graag (onafhankelijk) met advies voor een nieuwe smartphone. Raadpleeg ons koopadvies met de beste smartphone tot 300 euro.

Review

Op DroidApp hebben we weer veel energie gestoken in nieuwe reviews. Daarbij zijn we ook aan het experimenteren van previews; en horen we graag wat je hier van vindt! Onderstaande toestellen hebben we uitgebreid besproken.

In onze rubriek ‘De vergeten smartphone/telefoon’, bespreken we toestellen die we vandaag de dag niet meer in het straatbeeld terugzien. De volgende toestellen hebben we in mei behandeld;


Beste apps

We hebben vijf apps uitgelicht waarover we deze maand hebben geschreven. Deze applicaties zetten we in willekeurige volgorde voor je op een rij.

Picnic app

Picnic

De Picnic app geeft je toegang tot een supermarkt. Deze supermarkt bezorgt vanaf een bestelling van 25 euro gratis bij je thuis op een duurzamere manier. Wij waren op de redactie erg benieuwd of de online supermarkt ook daadwerkelijk goedkoper is dan de Jumbo of Albert Heijn. En hoe werkt het bestellen van boodschappen nou via de app? Alles, inclusief een uitgebreide prijsvergelijking vind je in onze Picnic review.

Picnic Online Boodschappen
Picnic Online Boodschappen

Google Nieuws 5.0

Google Nieuws

Met Google I/O kwam er ook een heel nieuwe Google Nieuws app. Deze applicatie met als versie Google Nieuws 5.0 kreeg een heel nieuw design en was hiermee een opvolger voor Google Play Kiosk. Het beste nieuws wordt gebundeld, waarbij voor je gekeken wordt welk nieuws voor jou mogelijk interessant is. Tevens is er een integratie van YouTube om zo het beste nieuws te bieden.

Google Nieuws
Google Nieuws
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

ING betaalverzoek

ING Bankieren

Klanten van de ING hebben sinds deze maand toegang tot een aantal extra, handige functies. Je vindt vanaf nu meer details over een betaalverzoek en een onlangs toegevoegde functie geeft je de mogelijkheid om gebruik te maken van een flexibel betaalverzoek; erg handig! De applicatie van ING zal in de zomer van dit jaar uitgebreid worden met een naamcheck die kijkt of het IBAN-nummer bij de ingevoerde persoon hoort.

ING Bankieren
ING Bankieren
Ontwikkelaar: ING NV
Prijs: Gratis

Action Launcher 35

Action Launcher

In de maand mei werd Action Launcher 35 uitgebracht. Deze versie bracht een hoop nieuwe functies met zich mee voor de populaire launcher. Hierbij kan gedacht worden aan nieuwe Android P-features, het verbergen van apps in het menu als deze op je startscherm staan en een nog veel langere changelog.

Action Launcher
Action Launcher
Ontwikkelaar: Action Launcher
Prijs: Gratis

Google Family Link

Google Family Link

De Google Family Link is ideaal voor de ouders of verzorgers van kinderen. Met deze applicatie kun je de smartphone van je zoon of dochter beheren. De Google Family Link app is sinds mei ook beschikbaar in Nederland en België. Je kunt aangeven of kinderen bepaalde applicaties mogen downloaden en tevens kan er een limiet ingesteld worden tot hoe laat een smartphone of tablet gebruikt mag worden.

Google Family Link
Google Family Link
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Opera 46 Nachtstand

Opera

Een browser-update voor Opera. In de Play Store werd in mei Opera 46 uitgebracht. Met deze update is er een nachtmodus toegevoegd die het browsen rustiger maakt voor de ogen. Tevens kun je kiezen uit verschillende thema’s en is er een QR-code scanner aanwezig.

Opera-browser met VPN
Opera-browser met VPN
Ontwikkelaar: Opera
Prijs: Gratis

Instagram Emoji Slider

Instagram

De ontwikkelaars van Instagram hebben het er maar druk mee. De applicatie is uitgebreid met weer een reeks nieuwe opties. Je kunt vanaf nu meerdere foto’s en video’s tegelijk delen via Stories en tevens is er Spotify-integratie aanwezig en kun je gebruik maken van de Emoji Slider. Het is ook mogelijk gemaakt om foto’s uit je tijdlijn opnieuw te delen via Stories en kun je nu ook via Instagram videobellen.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
DroidApp App

Natuurlijk mag ook de gratis DroidApp app niet ontbreken op je smartphone of tablet. Met deze applicatie blijf je op de hoogte van het beste Android-nieuws en kun je van toestellen de uitgebreide specs en actuele prijzen opvragen.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel