LG G7 ThinQ aangekondigd met enorm aanbod mogelijkheden: alle details

LG heeft eindelijk haar eigen vlaggenschip voor 2018 aangekondigd. De LG G7 ThinQ moet het toestel waarmee het bedrijf dit jaar gaat scoren en de concurrentie aangaat met andere toestellen. Wat heeft de LG G7 ThinQ allemaal te bieden?

LG G7 ThinQ aangekondigd

De aankondiging van de LG G7 ThinQ heeft nu officieel plaatsgevonden. De Koreaanse smartphonefabrikant wil met het nieuwe toestel de strijd aangaan met toestellen als de Galaxy S9, Xperia XZ2 en Huawei P20 Pro. De LG G7 ThinQ heeft de naam ThinQ meegekregen waarmee het duidelijk wordt dat we met een slim toestel te maken hebben.

LG G7 ThinQ

Dit zien we terug in onder andere de camera van het toestel. Deze 16 megapixel dual-camera kan dankzij kunstmatige intelligentie (Ai) snel scènes herkennen en hierop de instellingen aanpassen. De ThinQ kan momenteel een keuze maken uit 19 verschillende opnamestanden. De tweede lens is voor het maken van groothoekfoto’s. Er is een diafragmawaarde van f/1.6-f/1.9 (niet variabel, maar vast) waarmee ook in donkere situaties goede foto’s gemaakt moeten kunnen worden.

LG G7 ThinQ zwart

Middels de functie Live Photo kan één seconde voordat de sluitertoets wordt ingedrukt, een foto gemaakt worden en ook één seconde erna. Zo hoef je geen situatie meer te missen. Een vergelijkbare functie zagen we bijvoorbeeld ook al terug bij de Xperia XZ2 van Sony. Ook kan er gebruik gemaakt worden van bokeh (handig voor bijvoorbeeld portretten) en zijn er stickers met gezichtsherkenning die gemaakt kunnen worden. Aan de voorzijde is een 8 megapixel front-camera met een diafragma van f/1.9 en een beeldhoek van 80 graden.

LG G7 ThinQ zwart

Scherm en notch

LG voorziet de LG G7 ThinQ, met modelnummer LM-G710, van een 6,1 inch IPS display. De smartphone heeft een beeldverhouding van 19,5;9, een notch en een resolutie van 3120 x 1440 pixels. In de instellingen kun je overigens ervoor kiezen om de notch te verbergen. Daarbij is het opvallend dat het toestel een enorm hoge helderheid aankan, zo bleek eerder al. Toch moet het scherm 30 procent zuiniger zijn dan bij voorgangers het geval was, zo meldt de fabrikant.

Ook van binnen is het toestel van het beste voorzien. De LG G7 ThinQ krijgt een Snapdragon 845 octa-core processor mee met een rekenkracht van 2.7 GHz, 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Er komt ook een LG G7+ ThinQ, waarvan onbekend is of het toestel naar Nederland komt. De G7+ biedt 6GB RAM en 128GB opslagruimte. In beide gevallen kun je de opslagruimte uitbreiden met een geheugenkaart van maximaal 2TB. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh en heeft ondersteuning voor Quick Charge en draadloos opladen.

LG G7 ThinQ

Bij de LG G7 ThinQ valt de dikte van het toestel op; slechts 7,9 millimeter. Het gewicht is 162 gram. De smartphone wordt voorzien van Android 8.0 Oreo en er is IP68-certificering waardoor het toestel stof- en waterdicht is. Dankzij de extra knop aan de zijkant van het toestel krijg je snel toegang tot Google Assistent. Voor de muziekliefhebber is ook genoeg te melden, zo schreven we gisteren; waaronder stereo-speakers, Quad-DAC en 3D Surround. Tevens is er volgens LG een FM-radio aanwezig, net als een 3,5 millimeter aansluiting voor een headset.

Verkrijgbaarheid

Waar bij de aankondiging van de LG G6 duidelijk werd dat het toestel op de markt gezet werd voor 749 euro, komt daar nu naar verwachting 100 euro bij. Er wordt gesproken over een prijs van 849 euro, wel iets goedkoper dan de adviesprijs van de Galaxy S9 en Huawei P20 Pro.

Een releasedatum is op dit moment ook niet bekend voor Nederland en België. Er wordt gesproken over eind mei-begin juni. Zodra hierover meer bekend is, zullen we dit artikel direct bijwerken.

Update 04 mei 11:50 uur: DroidApp heeft inmiddels meer informatie over de prijs en releasedatum voor Nederland. Alles daarover vind je in dit artikel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel