Huawei P20 Lite: de 15 beste tips voor je nieuwe toestel

We hebben in mei de Huawei P20 Lite onderworpen aan een uitgebreide review. Mocht je al in het bezit zijn, of aanschafplannen hebben, wil je misschien wel meer uit je toestel halen. We zetten in dit artikel de 15 beste Huawei P20 Lite tips op een rij.

Huawei P20 Lite tips

In onze Huawei P20 Lite review kun je alles over het goedkopere toestel uit de P20-serie te weten komen. Echter zijn er met het toestel nog een aantal handige mogelijkheden. In dit artikel gaan we in op de Huawei P20 Lite tips zodat je alles uit je nieuwe smartphone kunt halen.

Huawei P20 Lite screenshot maken

Screenshot maken

Wil je een screenshot maken met de Huawei P20 Lite? Dan gaat dat heel gemakkelijk. Je houdt hiervoor de volumetoets-beneden en de power-button tegelijkertijd een paar tellen ingedrukt. Vervolgens zie je een animatie waarin duidelijk wordt dat er een screenshot gemaakt is. Je krijgt een paar tellen de mogelijkheid om nog een extra optie te kiezen; delen, bewerken en scroll-opname. Met die laatste optie kun je een langere screenshot maken die meescrollt. Handig!

Huawei P20 Lite notch

Notch uitschakelen

De notch is een inkeping aan de bovenzijde van het scherm. Dit is een stukje design wat we steeds vaker zien bij smartphones. Mocht je er niet zo’n fan van zijn, dan is er de mogelijkheid om de notch te verbergen. Dit is iets software-matigs en laat de zwarte balk aan de zijkanten van de notch tonen. Hierdoor lijkt het alsof de notch er niet is. Deze optie kun je vinden bij Instellingen > weergave > inkeping.

Huawei P20 Lite menu app drawer

App-drawer

De app-drawer is een snelkoppeling naar het menu. Standaard staat deze uitgeschakeld en worden geïnstalleerde apps verspreid getoond op de startschermen. Je kunt een apart menu met apps gewoon inschakelen bij instellingen > startschermstijl > lade.

Huawei P20 Lite meldingen

Statusbalk instellingen

Standaard worden verschillende icoontjes en dingetjes getoond in de navigatiebalk. Misschien wil je dat wel helemaal niet. Je kunt bij Instellingen > apps en meldingen > meldingen en statusbalk bepaalde instellingen aanpassen. De naam van je provider kun je hier uitschakelen (of inschakelen) en ook kun je ervoor kiezen om de netwerksnelheid te tonen of de LED-notificatie uit te schakelen.

Huawei P20 Lite thema

Thema

Bij de Huawei P20 Lite heb je de mogelijkheid om de interface aan te passen met een thema. Hiervoor kun je terecht bij het icoontje van Thema’s. Hier krijg je vervolgens toegang tot tal van dingen die je voor de interface van je toestel kunt gebruiken. Denk aan achtergronden, thema’s en pictogrammen. Onder het icoontje ‘aanpassen’ krijg je snel toegang tot de aan te passen dingen.

Huawei P20 Lite gezichtsherkenning

Gezichtsherkenning

De Huawei P20 Lite kun je gebruiken in combinatie met gezichtsherkenning. Hiervoor wordt de front-camera gebruikt en kun je het toestel ontgrendelen. Bij instellingen > beveiliging en privacy > gezichtsontgrendeling kun je de opties hiervoor instellen. De Huawei biedt ook een optie waarmee je kunt instellen dat de inhoud van meldingen wordt verborgen, maar wanneer de gezichtsherkenning jouw gezicht herkent, de inhoud wel weergegeven wordt.

Huawei P20 Lite tips

Eén hand-modus (kleiner scherm)

Vind je het scherm van het toestel (soms) net wat te groot, dan kun je gebruik maken van een handige functie. Hiermee kun je de grootte van het venster verkleinen in het scherm. Standaard is deze optie ingeschakeld. Je kunt het kleinere scherm openen door horizontaal over de navigatiebalk te vegen. Vervolgens kun je het grote scherm weer terugkrijgen door buiten het scherm te tikken. De instellingen voor deze functie vind je bij Instellingen > Slimme assistentie > gebruikersinterface voor gebruik met één hand.

Huawei P20 Lite bewegingscontrole

Bewegingscontrole

Bij instellingen > slimme assistentie > bewegingscontrole vind je enkele handige features. Je kunt instellen dat het (bel-)geluid gedempt wordt als je de telefoon omdraait, het belvolume verlaagd wordt als het toestel opgepakt wordt, een oproep aangenomen wordt als je de Huawei P20 Lite naar je oor brengt of een schermafbeelding maakt door met drie vingers over het scherm te vegen.

Huawei P20 Lite kluis

Bestandenkluis

Met de functie bestandenkluis (instellingen > beveiliging en privacy) kun je foto’s, bestanden en dergelijke. Je kunt deze ontgrendelen met bijvoorbeeld je vingerafdrukscanner of een wachtwoord. Op deze manier kan alleen jij bij de bestanden die je hebt vergrendeld.

Huawei P20 Lite navigatiedock

Navigatiebalk

De navigatiebalk met toetsen kun je aanpassen naar eigen wens. Hiervoor kun je terecht bij instellingen > systeem > systeemnavigatie > navigatiebalk. Daar kun je vervolgens dingen aanpassen zoals de volgorde van de knoppen. Onder het kopje ‘slimme assistentie’ kun je bij navigatiebalk ook instellen dat je navigatiedock wilt inschakelen. Hier kun je een extra knop toevoegen aan het scherm die je overal kunt oproepen. Deze geeft vervolgens toegang tot verschillende opties; zie hiervoor de screenshot.

Huawei P20 Lite oogcomfort

Oogcomfort

De oogcomfort functie zorgt ervoor dat het scherm prettiger afleesbaar is als je bijvoorbeeld in bed ligt. Je kunt de functie activeren in het menu bij instellingen > weergave > oogcomfort, of vanuit het venster met notificaties. Hier kun je dan ook vaste tijden (een planning) voor instellen en de kleurtemperatuur aanpassen.

Huawei P20 Lite vingerafdruk

Vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner zit bij de Huawei P20 Lite aan de achterkant van het toestel. Je kunt deze niet alleen gebruiken om het toestel mee te ontgrendelen, maar ook om bijvoorbeeld het venster met meldingen weer te geven of bladeren door foto’s. Bij instellingen > systeem > vingerafdrukbeheer kun je de opties inschakelen die je wenst. Tevens kun je daar meerdere vingers instellen.

Huawei P20 Lite App Tweeling

App-tweeling

Een andere handige functie op de Huawei P20 Lite is de functie App-tweeling. Hiermee kun je een app dupliceren en zo apps als bijvoorbeeld WhatsApp en Facebook met twee accounts gebruiken. Handig! Apps die je hebt geïnstalleerd en deze functie ondersteunen zijn bij het onderdeel App-tweeling automatisch te vinden. Je kunt deze functie vinden bij instellingen > apps en meldingen > app-tweeling.

Huawei P20 Lite telefoonbeheer

Telefoonbeheer

Een applicatie die standaard op het toestel staat is Telefoonbeheer. Deze toepassing biedt een aantal extra opties. Vanuit deze toepassing kun je kiezen voor ‘optimaliseren’. Waarbij apps afgesloten worden en het werkgeheugen weer opgefrist wordt. Of je deze functie echt nodig hebt, vragen we ons af. Android is slim genoeg om zelf te kiezen welke apps actief moeten blijven. Echter kun je met telefoonbeheer meer. Zo kun je een virusscan starten, de batterij-statistieken opvragen en kijken welke apps het meeste data verbruiken.

Huawei P20 Lite update

Controleren op updates

Wanneer een update uitgerold wordt voor de Huawei P20 Lite wordt uitgerold, zul je hiervan een notificatie ontvangen. Echter kun je ook handmatig controleren of er updates klaar staan voor je smartphone. Ga hiervoor naar Instellingen > systeem > systeemupdate en kies voor ‘controleren op updates’. Met de drie puntjes bovenin beeld kun je instellen dat updates bijvoorbeeld niet automatisch gedownload worden wanneer er WiFi-verbinding is. Ook kun je ervoor kiezen dat ‘s nachts tussen 02:00 en 04:00 uur automatisch updates geïnstalleerd worden. Houd er rekening mee dat het toestel dan wel opnieuw opgestart wordt.

Alles over de P20 Lite

Wil je alles weten over de Huawei P20 Lite? Via de onderstaande button kun je op de Huawei P20 Lite pagina alle specificaties, prijzen en meer vinden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel