NS introduceert ‘Live!’ in NS Reisplanner app: stapsgewijs je route volgen

De Nederlandse Spoorwegen test een nieuwe handige feature in de NS Reisplanner Xtra app. De nieuwe functie ‘Live!’ zorgt voor stap-voor-stap advies tijdens je reis met de trein. We geven je vast een voorproefje van de nieuwe feature.

NS Reisplanner app helpt je met ‘Live!’

Op dit moment is de NS begonnen met het testen van een toffe nieuwe feature in de Android-app. Gebruikers krijgen met ‘Live!’ stap voor stap begeleiding tijdens de reis met de trein. Wanneer er onverhoopt iets fout gaat, wordt de reisbewaking automatisch ververst en wordt het advies herberekend.

Binnenkort moet het mogelijk worden om vanuit een reisadvies direct op ‘Start’ te tikken. Hiermee kunnen gebruikers de functie starten. Vervolgens verschijnt een notificatie bovenin beeld en krijg je daarin precies de volgende handeling te zien; denk aan overstappen, of wachten op een volgende aansluiting. Op het Live!-scherm kun je stap voor stap de komende acties bekijken. Je krijgt bij de actie de locatie van de trein te zien die je moet hebben, ook wordt realtime de wachttijd en de aankomsttijd getoond. Je kunt tijdens je rit door de komende en voorgaande acties vegen.

De NS test de functie momenteel onder een beperkte groep gebruikers via de NS Reisplanner Xtra app. Wanneer de testen geslaagd zijn, zal de functie breder beschikbaar komen in de Android-app. Een datum hiervoor is nog niet bekend.

NS
NS
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel