Google Nieuws 5.0: compleet vernieuwde nieuws-app nu beschikbaar (APK)

Google kwam gisteren met de compleet vernieuwde Google Nieuws-app. De applicatie die ook Google Kiosk zal gaan vervangen, is nu beschikbaar voor Android. Dit betekent dat je nu ook zelf aan de slag kunt met de nieuws-applicatie; Google Nieuws 5.0.

Google Nieuws 5.0

De nieuwe Google Nieuws 5.0 app wordt vanaf nu uitgerold naar Android. In de komende dagen/weken zal de applicatie voor iedereen beschikbaar zijn. Echter kun je nu al aan de slag met de APK van de vernieuwde app. Gisteren schreven we over de metamorfose van de nieuwe Google Nieuws app.

Google Nieuws

De applicatie heeft een compleet nieuw design gekregen. Daarbij maakt het gebruik van Ai, ofwel kunstmatige intelligentie. Hierdoor toont de app als eerst het nieuws wat voor jou het meest interessant zal zijn. Tevens krijg je inzicht in vijf artikelen die op dit moment populair zijn, met daarnaast het huidige weer. Daarbij heeft de app ook ondersteuning gekregen voor video-content en YouTube. Je ziet hiervan een bewegende preview als dit het geval is. Deze is tevens te herkennen aan de equalizer rechtsonder in de preview. Vervolgens kun je de video in de Google Nieuws 5.0 app bekijken.

Nieuws wat over hetzelfde onderwerp gaat, kan gebundeld worden, waarbij je door op ‘Hele verhaal bekijken’ te tikken, het hele verhaal krijgt te zien of te lezen. Bij elk nieuwsitem kun je aangeven dat je de website wilt openen, meer of minder dergelijk nieuws wilt zien of het artikel wilt opslaan om later te lezen. Via de navigatiebalk onderin beeld kun je tevens tussen de verschillende onderdelen schakelen. Bij ‘Topnieuws’ wordt het nieuws onderverdeeld in categorieën.

Favorieten

Bij favorieten vind je de eerder opgeslagen zoekopdrachten. Daarbij kan nieuws uit bepaalde plaatsen apart worden geopend. Hierbij is het ook mogelijk om zelf nog losse onderwerpen toe te voegen en zo op de hoogte te blijven van dingen die jou boeit. Met de optie ‘kiosk’ kun je direct naar bijvoorbeeld abonnementen op kranten of tijdschriften gaan, of zoeken naar nieuwe content uit bepaalde genres.

Zoals gezegd kan het even duren voordat de app bij iedereen beschikbaar is. Mocht je direct aan de slag willen gaan met Google Nieuws 5.0; dan kun je de app hier als APK downloaden. De huidige Google Nieuws en Weer app is niet meer te vinden in de Google Play Store, maar nog wel te gebruiken door degenen die de app nog op hun smartphone hebben.

Update: de nieuwe versie is inmiddels beschikbaar in de Google Play Store.

Google Nieuws
Google Nieuws
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel