LG Q7: eerste hands-on met het kleine broertje van de G7

De LG Q7 is de nieuwste smartphone van LG en werd eerder deze week gepresenteerd aan het publiek. DroidApp heeft het toestel alvast in handen kunnen hebben en laten je het toestel zien van verschillende kanten in onze LG Q7 hands-on. Wat heeft het kleinere broertje van de LG G7 ThinQ te bieden?

LG Q7 hands-on

Deze week bracht LG een nieuwe smartphone uit; de LG Q7. Dit toestel volgt de LG Q6 op en zal voor de zomer uitgebracht worden in Nederland. DroidApp heeft het toestel alvast voor je in handen gehad en kunnen we je een eerste indruk geven van de telefoon.

LG Q7

De Q7 kan een beetje gezien worden als het kleinere broertje van de LG G7 ThinQ, die begin volgende maand in Nederland uit wordt gebracht. Toch zijn er een aantal verschillen. Hoewel een prijs nog onbekend is, zal de Q7 uiteraard voordeliger geprijsd worden dan zijn grote broer. Daarbij is de LG Q7 niet voorzien van de ThinQ branding en is er geen notch aan de bovenkant van het scherm.

LG Q7 hands-on

Bij de Q-serie van LG krijg je doorgaans een uitgebreide smartphone voor een vriendelijke prijs. Dit zal ook het geval zijn bij de Q7. Hoewel LG ook de Q7+ en Q7α presenteerde, zal alleen de Q7 zelf uitgebracht worden in ons land. De Q-reeks kan gezien worden als de A-serie van Samsung; ze bevinden zich in hetzelfde segment.

LG voorziet de Q7 van een 5,5 inch Full-HD+ beeldscherm met een beeldverhouding van 18:9. De smartphone wordt aangedreven door een octa-core processor, heeft een 13 megapixel camera met PDAF autofocus en heeft handige functies zoals een vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning. De LG Q7 draait vanuit de doos op Android 8.0 Oreo.

LG Q7 design

Het toestel ligt goed in de hand en is natuurlijk compacter dan de G7. Net als de G7 is ook de Q7 voorzien van een IP68-certificering waardoor het stof- en waterbestendig is. Daarbij vinden we de Q7, net als de Q6, nog steeds een mooi toestel. De telefoon heeft een plastic behuizing en reageert het toestel snel en is de eerste indruk van de camera prima.

LG Q7 camera

We vermoeden dat de prijs van de Q7 tussen de 300-400 euro zal komen te liggen. Dit is een segment waarin al enkele belangrijke spelers zitten zoals de Nokia 7 Plus, Huawei P20 Lite en Galaxy A6+. We zijn erg benieuwd of de Q7 de interesse kan wekken van de consument. Wat we ook daarmee hopen is dat LG het updatebeleid een stuk beter uit gaat voeren dan hoe dat in de afgelopen tijd is bijgehouden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel