LG Q7 aangekondigd: mid-end toestel in premium jasje

Het hing al even in de lucht, maar LG heeft nu de opvolger van de LG Q6 aangekondigd; de LG Q7. Deze serie bestaat uit drie toestellen; de Q7, Q7+ en Q7α. De smartphones zijn voorzien van verschillende slimme functies en een premium uitstraling.

LG Q7 aangekondigd

LG heeft de LG Q7-serie aangekondigd, de opvolger van de LG Q6 die we eerder ook hebben besproken in de LG Q6 review. De driedelige serie bestaat niet alleen uit de Q7 maar ook uit de Q7+ en Q7α. Als LG hetzelfde heeft bedacht als bij de Q6, dan komt alleen de Q7 uit in ons land. Volgens LG biedt het toestel premium features in het mid-end segment.

LG Q7

De smartphone is voorzien van een camera die nog betere portret-foto’s moet maken. Daarbij is er Phase Detection Auto Focus (PDAF) waarmee nog sneller scherpgesteld kan worden. Ook is QLens aanwezig, een functie waarmee middels AI (kunstmatige intelligentie) meer informatie over het onderwerp in je foto online opgezocht kan worden. Tevens biedt het toestel op audio-niveau DTS:X voor 3D surroundgeluid. Bij de LG Q7+ is er ook ondersteuning voor Hi-Fi Quad DAC.

De LG Q7-serie is vervaardigd uit metaal met 2.5D Arc Glass aan de voorzijde; het loopt dus iets bol aan de voorkant. Daarbij is de smartphoneserie voorzien van IP68-certificering en daarmee stof- en waterbestendig. Waar de Q6 een vingerafdrukscanner moest missen, vinden we die bij de Q7 aan de achterzijde van het toestel.  De toestellen worden voorzien van Android 8.0 Oreo met de eigen skin van LG.

LG Q7

Aan de voorzijde heeft het toestel een 5,5 inch Full-HD+ beeldscherm met een beeldverhouding van 18:9. Daarbij is er een 1.5/1.8GHz octa-core processor, 3GB RAM, 32GB opslagruimte (uitbreidbaar), NFC, USB Type-C, een 5/8MP front-camera en 13 megapixel camera achterop. Ook is er gezichtsherkenning.

Verkrijgbaarheid

Op dit moment is niet bekend wanneer de Q7 in de Nederlandse winkels komt te liggen. Wel geeft LG aan dat begin volgende maand (in juni dus) de Q7 naar Europa verscheept zal worden. Een prijs is onduidelijk op dit moment. We hebben de details verzameld op de LG Q7 pagina, bereikbaar via onderstaande button.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel