Nokia presenteert nieuwe Nokia 2.1, Nokia 3.1 en Nokia 5.1

Drie nieuwe toestellen, dat is de eindstand van vandaag. HMD Global heeft de Nokia 2.1, Nokia 3.1 en Nokia 5.1 aangekondigd. De smartphones volgen daarmee de huidige generatie toestellen op die vorig jaar werden gepresenteerd.

Nokia 2.1, 3.1 en 5.1 officieel

HMD Global heeft zojuist de nieuwe Nokia 2.1, Nokia 3.1 en Nokia 5.1 aangekondigd. De versies kunnen gezien worden als de 2018-edities van de bovengenoemde toestellen. Dat er nu al een opvolger is voor de ‘2’ is opvallend; de smartphone is nog niet zo lang beschikbaar op de Nederlandse markt, maar blijkbaar heeft Nokia nog verbeteringen gevonden voor de smartphone.

Nokia benadrukt dat de Nokia 3.1 en 5.1 verschijnen met Android One. Dit betekent dat de toestellen uitgerust worden met de laatste Android-versie (Android 8.1 Oreo) en minimaal 3 jaar lang beveiligingsupdates krijgen. Daarbij zullen de toestellen minimaal 2 jaar Android-updates krijgen. Daarbij zullen de smartphones alle drie gegarandeerd een update krijgen naar Android P. Dit geldt overigens ook voor de eerste generatie ‘3’, ‘5’, ‘6’ en ‘8’, zo werd eerder duidelijk.

De Nokia 2.1 is voorzien van Android Go, een minimalistische versie van Android, bedoeld voor minder krachtige toestellen. Dit betekent ook dat er aangepaste apps zijn, zoals Google Maps Go.

Nokia 2.1

Nokia 2.1

De nieuwe Nokia 2.1 is een smartphone met een lage prijs, net als de huidige Nokia 2. Het toestel is voorzien van stereo-speakers aan de voorzijde, iets wat uniek is in dit segment. Tevens heeft Nokia aangegeven dat het een 20 procent groter HD-display krijgt en een flinke 4000 mAh accu die snel op kan laden. De schermgrootte is 5,5 inch.

Nokia 2.1

De smartphone heeft naar eigen zeggen een Scandinavisch design, met metalen accenten. Er is een Snapdragon 425 processor en volgens Nokia is hiermee het toestel 50 procent sneller. De telefoon heeft een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel front-camera. Er is een variant met 2GB RAM/16GB opslag en een variant met 3GB RAM en 32GB opslag. Er kan gekozen worden uit de kleuren blauw-koper, zwart-chroom, wit-ijzer. De Nokia 2 draait op Android Go.

De Nokia 2.1 komt in augustus op de markt voor een prijs van 119 euro.

Nokia 3.1

Nokia 3.1

De Nokia 3.1 is de opvolger van de succesvolle Nokia 3. De smartphone is voorzien van een curved 5,2 display met aluminium behuizing. Het toestel heeft een octa-core processor meegekregen en is voorzien van NFC; best zeldzaam in dit segment. Daarbij heeft de telefoon aan de achterzijde een 13 megapixel camera en belooft Nokia dat het toestel is geoptimaliseerd voor de grote AR-trend (augmented reality).

Nokia 3.1

Aan de voorzijde heeft HMD Global de Nokia 3.1 voorzien van een groothoekcamera. Dit toestel komt in de kleuren blauw-koper, zwart-chroom en wit-ijzer op de markt met 2GB/16GB en 3GB/32GB. Ook dit toestel komt in augustus uit, met een prijs van 149 euro.

Nokia 5.1

Nokia 5.1

De tweede generatie van de Nokia 5 is ook aangekondigd door het Finse bedrijf. De Nokia 5.1 heeft een 5,5 inch Full-HD beeldscherm met een aluminium behuizing uit de 6000-series. Er is een octa-core processor en een 16 megapixel camera achter met PDAF autofocus. Ook bij de Nokia 5.1 zien we een groothoekcamera aan de voorzijde. Aan de achterkant van het toestel is de vingerafdrukscanner geplaatst, en ook is er ondersteuning voor NFC.

Nokia 5.1

De Nokia 5.1 verschijnt ook in twee varianten; 2GB/16GB en 3GB/32GB. De kleurkeuzes zijn koper, tempered blue en black. De prijs van de nieuwe Nokia 5.1 bedraagt 199 euro en verschijnt net als de twee andere toestellen in augustus.

Alle details over de smartphones is te vinden op de smartphonepagina, beschikbaar via onderstaande buttons.

Vanavond werd ook bekend gemaakt dat de Nokia 8 deze week de Pro Camera app krijgt, en dat verschillende toestellen de ondersteuning krijgen voor ARCore.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel