Google Maps Go verschenen voor Android: probeer het hier

Google heeft een nieuwe variant uitgebracht van de Google Maps app. De applicatie is er nu ook voor Android Go-toestellen. Google Maps Go is weliswaar niet voor ieder toestel officieel uitgebracht, maar er is toch een manier waarop je de app kunt gebruiken.

Google Maps Go

Google Maps Go is een lichtere variant van de bekende Maps app en is bedoeld voor toestellen welke voorzien zijn van Android Go. Deze variant van Android werd eerder deze maand uitgebracht en is gebaseerd op Android 8.1 Oreo.

In de Play Store is nu de Google Maps Go app verschenen nadat eerder al Google Go en Google Files Go uitgebracht werden. Ook dit zijn lichtgewicht applicaties en de bestandsbeheerder is niet alleen voor de Go-toestellen beschikbaar. Google Maps Go is dus de aangepaste versie van de bekende app. Echter lijkt het er meer op dat het hier gaat om een snelkoppeling naar een zogenoemde Progressive Web App, een soort van website dus.

Mogelijkheden

Vanuit Google Maps Go heb je direct toegang tot de routeplanner voor het plannen van je reis per auto, openbaar vervoer, de fiets of lopend. Daarnaast kun je de verkeersinformatie opvragen, informatie openen, reviews lezen, foto’s bekijken en lagen activeren. Het navigeren is met deze applicatie niet mogelijk, je kunt wel de routebeschrijving opvragen. Je kunt onderin beeld uit meer dan 70 talen kiezen.

Zelf proberen

Google Maps Go is dus officieel enkel voor Android Go-toestellen beschikbaar. Mocht je aan de slag willen gaan of de dienst willen bekijken met een ander toestel, dan kan dat ook. Open dan deze link in een nieuw Chrome-venster. Als je dit in hetzelfde venster doet bestaat de kans dat standaard de Google Maps app geopend wordt.

Google Maps Go
Google Maps Go
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel