Google Maps 9.68: sneller toegang tot indoor-plattegrond en meer

Google Maps 9.68 wordt momenteel uitgerold. De update voor de kaartendienst van Google bevat een aantal verbeteringen. Zo heb je vanaf nu nog sneller toegang tot plattegronden van bijvoorbeeld een winkelcentrum.

Google Maps 9.68

Als eerst is Google Maps 9.68 er als beta-versie en binnenkort zal de update breed uitgerold gaan worden. Met de update heb je vanaf nu sneller toegang tot plattegronden van indoor-gebouwen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een winkelcentrum of vliegvelden. Normaal moest je vrij veel inzoomen of klikken op een notificatie die je kreeg als je daar binnen was.

Google Maps 9.68 plattegrond

Nu is dat makkelijker geworden. Door de kaart open te schuiven krijg je het bekende overzicht met foto’s, details, informatie en reviews. In datzelfde overzicht vinden we nu de plattegrond van bijvoorbeeld het winkelcentrum, als deze beschikbaar is. De plattegrond wordt getoond tussen de sectie van vraag en antwoord en het vak met de live druktemeter.

Plannen van route

Een andere verbetering die is gevonden, zien we bij de instellingen > persoonlijke content. Hier kun je aangeven dat bij het plannen van een route, er rekening gehouden kan worden met je locatiehistorie. Handig als je vaak een bepaalde route aanhoudt om naar je werk te rijden.

Google Maps 9.68 route

Nieuwe functies op komst

In de code van Google Maps 9.68 zijn nog een aantal aanwijzingen gevonden. Er wordt een functie voorbereidt die rekening kan houden met de actieradius van elektrische auto’s. Elektrische auto’s hebben kunnen op een lading minder ver dan diesel- en benzineauto’s. Ook worden op termijn nieuwe snelkoppelingen voor App Shortcuts verwacht. Bij reviews kan binnenkort bekeken worden hoeveel keer een beoordeling is bekeken.

Downloaden

Google Maps 9.68 wordt in eerste instantie uitgerold als beta-versie, waarvan je eventueel hier de APK kunt downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per toestel kan verschillen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel