Google Maps krijgt (ook) speciale modus voor motornavigatie

Vorige week kwam navigatie-app Waze met het nieuws dat het navigatie voor motorrijders heeft toegevoegd. Nu is op screenshots ook te zien dat Google Maps met een motornavigatie-modus komt voor de app. De functie wordt vanaf nu uitgerold.

Google krijgt navigatie voor motorrijders

Motorrijders kunnen binnenkort een fijne toevoeging verwachten voor Google Maps. Waze kwam vorige week met een update die navigatie voor motorrijders toe had gevoegd. Wegen die met de auto onbegaanbaar zijn, kunnen bijvoorbeeld met een motor wel goed te doen zijn en wellicht dus tijd besparen.

Hoewel Waze onderdeel is van Google bood Google Maps nog niet de mogelijkheid om de navigatie aan te passen voor de motor. Dat gaat veranderen. Een gebruiker is gestuit op een nieuwe manier van navigeren in de applicatie. Naast het icoontje van de autonavigatie duikt een icoontje op voor motornavigatie. Daarnaast blijven ook de andere vervoersvormen beschikbaar zoals taxi, openbaar vervoer, fietsen en lopen.

Google Maps Motor Navigatie

Op dit moment wordt de functie volgens de gebruiker uitgerold in India. De kans is aannemelijk dat motornavigatie in meer regio’s beschikbaar komt en later dus ook in Europa, en dus Nederland en België is te vinden. Op dit moment lijkt dit nog niet het geval te zijn.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel