HMD Global haalt 100 miljoen dollar binnen voor snelle groei Nokia

Nokia zal binnenkort flink uit gaan breiden. Dit kunnen we opmaken uit een flinke financiering die HMD Global heeft binnengehaald voor het laten groeien van Nokia. 100 miljoen dollar om precies te zijn.

Financiering voor HMD Global

HMD Global brengt sinds vorig jaar toestellen uit onder de naam van Nokia. Hiermee kwam Nokia in één klap weer terug, nadat het marktaandeel van Nokia met de Windows Phone toestellen was ingestort.

Het bedrijf heeft nu bekend gemaakt dat er 100 miljoen dollar aan financiering is binnengehaald. Dit geld is afkomstig van meerdere beleggers en dit samen laat dit de waarde van HMD stijgen naar meer dan één miljard dollar. Een hele nette prestatie voor een bedrijf dat nu zijn tweede jaar is ingegaan.

Met het geld wil HMD Global het merk Nokia nog sneller laten groeien. In 2018 zullen er meer nieuwe toestellen toegevoegd worden aan het portfolio van de Finse fabrikant. HMD maakt op dit moment nog geen winst. In het eerste bedrijfsjaar wist het een omzet te behalen van 2,13 miljard dollar. Echter was er een verlies van 77 miljoen dollar.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel