Nokia X6 officieel aangekondigd: alle details op een rij

HMD Global heeft de nieuwe Nokia X6 aangekondigd. De smartphone verscheen in de afgelopen weken al in het nieuws, maar nu is het toestel dus officieel. De stijlvolle smartphone, voorzien van een notch, is voorzien van een hoop mogelijkheden. De details zetten we voor je op een rij.

Nokia X6 aangekondigd

De Nokia X6 kwam in de afgelopen tijd met grote regelmaat voorbij. Nu is het toestel officieel in China aangekondigd door HMD Global. Met de Nokia X6 slaat HMD Global deels een nieuwe design-weg in, want voor het eerst zien we een Nokia met een notch.

Nokia X6

De smartphone heeft vrij dunne schermranden en de grootte van het scherm is 5,8 inch. De resolutie van het scherm bedraagt 2280 x 1080 pixels (Full-HD+) en een beeldverhouding van 19:9. Voor de vervaardiging van de telefoon wordt gebruik gemaakt van glas. De Nokia X6 is voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterzijde; aan diezelfde zijde vinden we ook een dual-camera van 16 megapixel + 5 megapixel (f/2.0-f/2.2). Aan de voorkant is eveneens een 16 megapixel front-camera geplaatst (f/2.0). De camera moet dankzij kunstmatige intelligentie nog betere resultaten leveren.

Nokia X6

HMD Global voorziet de Nokia X6 verder van een Qualcomm Snapdragon 636 octa-core processor, dezelfde als in de Nokia 7 Plus. Er is 4GB/6GB RAM-geheugen, 32GB/64GB opslagruimte (uitbreidbaar met geheugenkaart van maximaal 256GB) en dual-sim ondersteuning. De X6 biedt een USB Type-C en 3,5 millimeter aansluiting. De accu heeft een capaciteit van 3060 mAh en er is ondersteuning voor Quick Charge 3.0. NFC is niet aanwezig, zo lijkt het.

Nokia X6 zijkant

Het toestel wordt geleverd met Android 8.1 Oreo. Daarbij is op dit moment onduidelijk of de Nokia X6 een Android One toestel betreft. Hierdoor ben je drie jaar verzekerd van beveiligingsupdates vanuit Google en minimaal twee jaar van software-updates. Eerdere toestellen die dit jaar aangekondigd werden, zijn wel van One voorzien. We verwachten dan ook dat de X6 dit heeft, aangezien Nokia wel spreekt over snelle updates.

Nokia X6 scherm

Verkrijgbaarheid en release

HMD Global heeft voor de Nokia X6 voorlopig de aankondiging alleen nog gehouden in China. Hier is niets bekend gemaakt over een eventuele komst naar landen buiten China. Stiekem verwachten we wel dat het toestel ook op de Nederlandse en Belgische markt zal verschijnen. We hebben deze vraag neergelegd bij Nokia en zullen het artikel bijwerken als er meer bekend is over een Nederlandse release.

De Nokia X6 komt beschikbaar in de kleuren zwart en blauw. In China gelden de volgende prijzen;

  • 4GB RAM/32GB opslagruimte: 1299 Yuan (205 euro)
  • 4GB RAM/64GB opslagruimte: 1499 Yuan (235 euro)
  • 6GB RAM/64GB opslagruimte: 1699 Yuan (267 euro)

Mocht het toestel in ons land verschijnen, dan verwachten we dat het toestel rond 300 euro zal kosten. Eerder verscheen het bericht dat de prijs tussen die van de Nokia 6 (2018) en Nokia 7 Plus zou komen te liggen. De Nokia 6 (2018) heeft een adviesprijs van 279 euro, de 7 Plus 399 euro. De Chinese prijzen zijn namelijk nog exclusief kosten zoals heffingen.

Update 17-05-2018: inmiddels heeft DroidApp meer informatie over een mogelijke komst van de Nokia X6 naar Europa. We krijgen hier naar alle waarschijnlijkheid meer over te horen tijdens de Nokia aankondiging op 29 mei.

Alle details met specificaties en gerelateerd nieuws vind je via onderstaande button op de Nokia X6 pagina.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel