HMD Global geeft eerste aanwijzing over Nokia 5 (2018)

Van de Nokia 6 die vorig jaar werd uitgebracht, is inmiddels een opvolger beschikbaar, maar van andere Nokia’s is nog geen tweede generatie beschikbaar. Echter zijn nu de eerste aanwijzingen gegeven over de Nokia 5 (2018). De informatie is afkomstig van HMD Global zelf.

Nokia 5 (2018) op komst?

De Chief Product Officer van HMD Global, Juho Sarvikas, heeft zich uitgelaten over een nieuw te verwachten toestel van Nokia. Het bedrijf komt mogelijk met een opvolger van de huidige Nokia 5. Tijdens het MWC van 2017 werd wel de Nokia 6 (2018) aangekondigd, maar kwam er geen opvolger voor de 3- en 5-serie.

Op Twitter krijgt Sarvikas de vraag “Nokia 5 2018 please Sir?”. De vraag wordt beantwoord met “stay tuned :)”. Hierbij is het niet definitief dat er een Nokia 5 (2018) komt, al lijkt deze kans nu opeens wel een stuk groter te worden. Over een 2018-versie van de Nokia 3 wordt niet gesproken, maar wie weet.

Nokia 5 2018 tweet

16 mei?

HMD Global heeft op 16 mei een aankondiging gepland staan, waar we in ieder geval de Nokia X zullen gaan zien. De kans bestaat dus ook dat we wellicht op die dag ook meer informatie krijgen over de Nokia 5 (2018).

De huidige Nokia 5 is nog steeds een toestel die prima kan voldoen. De smartphone wordt nog goed bijgewerkt met updates en heeft een 5,2 inch HD-display. Er is een 13 megapixel camera en vingerafdrukscanner onder het scherm. Op dit moment draait de telefoon zelfs op Android 8.1 Oreo en ontvangt het braaf beveiligingsupdates. De prijs van de telefoon ligt inmiddels op 160 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel