Nokia X wordt 16 mei aangekondigd; mogelijk ook nieuwe N-serie

Het leek er volgens eerdere berichten op, dat we op 27 april een nieuwe Nokia zouden gaan zien. Het bleef echter stil vanuit China. Nu horen we een nieuwe datum; 16 mei, en zien we een nieuwe foto. Dezelfde datum waarop de OnePlus 6 aangekondigd zal worden.

Nokia aankondiging op 16 mei

Op het officiële account van Nokia op Weibo, is een teaser verschenen met daarop de datum 16 mei. Op deze dag zal het bedrijf naar verwachting de nieuwe Nokia X presenteren. De smartphonefabrikant is al meerdere malen in het nieuws geweest met het toestel; enkele dagen geleden verschenen al live-foto’s van het toestel. Ook is nu onderstaande foto gedeeld door Nokia zelf.

Nokia X 2018

De datum 16 mei zal dezelfde dag zijn waarop OnePlus de nieuwe OnePlus 6 aan zal kondigen. Eerder leek het erop dat de smartphone op 27 april gepresenteerd zou worden, maar helaas bleef het stil die dag. Naar verwachting krijgt de Nokia X een Snapdragon 636 of MediaTek P60 processor, samen met een 5,8 inch scherm met notch aan de bovenzijde.

Nokia X teaser 16 mei 2018

Nieuwe Nokia N8?

In onze rubriek ‘De vergeten smartphone’ hebben we eerder al de Nokia N8 besproken. Het toestel uit 2010 krijgt mogelijk een vernieuwde opvolger, zoals we dat ook bij de Nokia 3310 (2017) en Nokia 8110 4G zagen. De smartphone is namelijk geplaatst in een teaser van HMD Global.

Nokia N8 2018

De officiële afbeelding is op 27 april gedeeld, zonder enige tekst. Duidelijk is dat Nokia hiermee nieuwe speculaties wil oproepen. De smartphonefabrikant bracht op 27 april, precies 13 jaar geleden, de N-serie uit. Mogelijk krijgt de N-serie een vervolg.

DroidApp zal je uiteraard op de hoogte houden zodra er nieuws te melden is over de nieuwe Nokia-toestellen. Afgelopen weekend hebben we onze uitgebreide Nokia 7 Plus review gepubliceerd.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel