‘Nokia komt met Nokia X6; een model tussen de 6 (2018) en 7 Plus’: komt 27 april

We kunnen naar verwachting weer een nieuwe smartphone verwachten van HMD Global. Het wordt de Nokia X6, een model dat geplaatst wordt tussen de Nokia 6 (2018) en Nokia 7+. Mogelijk krijgen we vrijdag het toestel al te zien.

Nokia X6 op 27 april?

De Nokia X6, waar kennen we die van? Juist, dat is een Symbian smartphone uit 2009. Toch zou HMD Global, zij het met een andere insteek, de Nokia X6 een nieuw leven in willen blazen. Eerder werd al duidelijk dat er een Nokia X op 27 april aangekondigd zou worden, en dat toestel krijgt zoals het er nu naar uitziet de naam Nokia X6.

Nokia X6

HMD Global zou ervoor kiezen om de smartphone te plaatsen tussen de Nokia 6 (2018) en de Nokia 7+. Daarbij wordt gesproken over een display met een 19:9 beeldverhouding en een grootte van 5,8 inch. Mogelijk krijgt het toestel zelfs een notch, al is informatie daarover nog onbekend. Aan de achterkant zou de Nokia X6 (2018) voorzien zijn van een dual-camera met ZEISS-technologie.

Er komen mogelijk twee varianten van de X6 op de markt. De ene variant heeft een Snapdragon 636 processor en 6GB RAM, de andere variant met een MediaTek Helio P60 processor met 4GB RAM-geheugen. Daarbij ligt het voor de hand dat het toestel draait op Android 8.X Oreo.

Ook over de prijzen is al het één en ander in de geruchtenmolen gekomen. Volgens de tot nu toe bekende informatie zou het toestel met de MediaTek processor een prijs krijgen van omgerekend 210 euro, de versie met de Snapdragon-SoC 235 euro. Dit zijn wel de bedragen zonder heffingen en btw. We schatten de prijzen eerder tussen de 299 en 349 euro. We houden je uiteraard op de hoogte!

Update 16:20 uur: het toestel is inmiddels opgedoken op beeld. We zien in de Nokia X6 render een toestel met notch.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel