Mysterieuze Nokia X opgedoken in straatbeeld; aankondiging 27 april?

In de straten van China is een teaser te zien van een nieuw product van Nokia. Waar we tijdens het Mobile World Congress al vijf smartphones zagen van HMD Global, kunnen we aan het eind van deze maand vermoedelijk de Nokia X verwachten.

Nokia X in straatbeeld

Op verschillende plekken in China verschijnen teasers met een grote ‘X’; gemaakt met twee toestellen. Het gaat hier om een digitale poster van Nokia, maar er is eigenlijk verder nog niks bekend. Op de poster wordt ook de datum 27 april genoemd; de dag waarop we waarschijnlijk dan meer te weten komen.

Omdat de posters voor zover bekend alleen in China te zien zijn, bestaat de kans dat de Nokia X alleen in China uitgebracht wordt. Echter betekent dit niet dat we in Europa teleurgesteld worden. De afgelopen twee generaties van de Nokia 6 werd het toestel ook eerst in China aangekondigd; en daarna in Europa.

Nokia X 27 April

Het is onduidelijk in welk segment de Nokia X wordt geplaatst; het kan een iPhone X concurrent zijn; maar ook een minder spectaculair toestel, bijvoorbeeld uit het mid-end segment. Er gaan wel wat geruchten rond, maar daarmee wordt niks uitgesloten. Zo wordt gesproken over mogelijk een Snapdragon of MediaTek-processor.

We zullen nog korte tijd moeten wachten voordat duidelijk wordt, aan welk product we de naam Nokia X kunnen koppelen. In 2014 werd al een Nokia X aangekondigd; een toestel met Android Jelly Bean, maar zonder toegang tot Play Store en een heel eigen UI. Het moet gek lopen, wil deze Nokia X (2018) daar niet helemaal los van staan.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel