Nokia 6 en Nokia 5 ontvangen Android 8.1 Oreo update

HMD Global, eigenaar van Nokia, rolt een nieuwe update uit voor zowel de Nokia 6 (2017) als de Nokia 5. Allebei de toestellen worden steeds weer van updates voorzien, en nu is het tijd voor Android 8.1 Oreo.

Android 8.1 Oreo voor Nokia 5 en 6

Waar nog een groot aantal gebruikers aan het wachten zijn op de Oreo-update voor hun niet-Nokia toestel, is Nokia al druk bezig met een versie later. Eerder werd de Nokia 8 al voorzien van Android 8.1 Oreo en nu wordt de update naar de Nokia 6 (2017) en Nokia 5 uitgerold. De security-patch blijft nog op maart staan.

De Nokia 5 en Nokia 6 werden eind januari nog voorzien van Android 8.0 Oreo. Hiermee was Nokia er wederom vroeg bij met het uitrollen van updates. HMD Global heeft een erg goede naam rondom het beschikbaar stellen van updates en de 8.1 update die nu beschikbaar is, bewijst dit opnieuw.

Verbeteringen

Android 8.1 Oreo voor de Nokia 5 en 6 brengt nog enkele verbeteringen; denk aan batterijbesparende navigatieknoppen, een vernieuwd menu met energie-instellingen, een vernieuwd instellingen-menu en het batterijpercentage van een verbonden Bluetooth-apparaat. Alle nieuwe features vind je in dit artikel over Android 8.1 Oreo.

De update wordt OTA, dus via het toestel zelf, aangeboden. Zodra deze beschikbaar is ontvang je hiervan een notificatie. Vanwege de grootte van de update, raden we je aan deze te downloaden via een WiFi-verbinding.

Gisteren werd 8.0 Oreo al uitgerold voor de Nokia 3 en kreeg ook de Nokia 7+ de update naar Android 8.1 Oreo.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel