Nokia 3: update naar Android 8.0 Oreo nu beschikbaar

Nokia heeft het startschot gegeven voor de uitrol van de Oreo-update voor de Nokia 3. Vorige week werd duidelijk dat de komst van de update dichtbij leek te zijn. In de afgelopen tijd is Android 8.0 Oreo voor de Nokia 3 uitvoerig getest. De update brengt een hoop nieuwe functies.

Nokia 3: Android 8.0 Oreo update

De bezitters van de Nokia 3 kunnen vanaf nu een update verwachten voor hun toestel. Het gaat om de langverwachte update naar Android 8.0 Oreo. Vanaf vandaag wordt de update uitgerold waarbij het in de komende dagen alle bezitters zal bereiken. HMD Global-Nokia heeft een erg goede naam op het gebied van het beschikbaar stellen van updates.

In de afgelopen tijd konden de gebruikers van de Nokia 3 zich aanmelden als beta-tester. De feedback die toen is verzameld, is gebruikt voor het optimaliseren en finetunen van de definitieve update.

Nokia 3 Android 8.0 oreo

De update naar Android 8.0 Oreo brengt een aantal nieuwe functies mee. Er is verbeterde autofill voor het inloggen, je kunt notificaties gerichter instellen dankzij notificatiekanalen en er is Picture-in-Picture ondersteuning. Met deze laatste feature kun je bijvoorbeeld een andere app openen terwijl je navigatie in Google Maps als klein venster ‘er bovenop’ blijft liggen.

Het gaat om een gefaseerde uitrol. Hierdoor kan het wat langer duren voordat de update direct voor iedere Nokia 3 beschikbaar is. Als de update klaarstaat, krijg je hiervan een melding. Eventueel kun je handmatig controleren op updates via Instellingen > over het toestel > software-update.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel