Nokia 3: Android 8.0 Oreo beta vanaf nu beschikbaar

Nokia maakte gisteren tijdens haar persconferentie bekend dat het maandag (vandaag dus) zou beginnen met de beta-test van Oreo voor de Nokia 3. Zojuist is inderdaad het startschot gegeven voor de Android 8.0 Oreo beta voor de Nokia 3, waarmee gebruikers aan de slag kunnen.

Nokia 3: Android Oreo beta

Gebruikers van de Nokia 8, 6 en 5 kunnen al gebruik maken van de voordelen van Android 8.0 Oreo, maar voor de Nokia 3 duurde het wat langer. Nokia gaf hierbij als eerste prioriteit aan de duurdere toestellen, maar nu is ook de Nokia 3 aan de beurt. En dat is erg netjes, want het gebeurt maar zelden dat toestellen uit de goedkopere klasse een update naar een nieuwe Android-versie (en dan ook nog op relatief korte termijn) krijgen.

Nokia 3 Android 8.0 Oreo beta

Als eerst is Android 8.0 Oreo als beta-versie beschikbaar. De feedback van de beta-testers wordt gebruikt om de definitieve versie zo stabiel mogelijk te maken. Hier zal een aantal weken voor uitgetrokken worden. Oreo brengt onder andere de Picture-in-Picture modus, notification dots en verbeterde automatisch aanvullen. Daarbij levert Nokia direct beveiligingsupdate februari 2018 mee.

Om de beta-versie te installeren op je Nokia 3, dien je je aan te melden bij Nokia Beta Labs. Dit kan via deze site. Vervolgens duurt het eventjes (maximaal een aantal uur, maar meestal al binnen een half uur) voordat de melding van de update verschijnt op je toestel. Vervolgens kun je de update van ruim 1,68GB downloaden op je Nokia 3.

Gisteren kondigde Nokia tijdens het Mobile World Congress vijf nieuwe toestellen aan, waaronder vier nieuwe smartphones.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel