Opgepast: WhatsApp-bericht over 5 gratis tickets voor Efteling/Walibi is nep

Via WhatsApp wordt massaal een bericht gedeeld waarbij aangegeven wordt dat er 5 gratis tickets weggegeven worden. Het gaat om tickets voor de Efteling of Walibi. Trap hier niet in. Het bericht is vals en nep. We vertellen je hoe je dit valse bericht kunt herkennen, en wat je er tegen kunt doen.

WhatsApp: Efteling en Walibi

Misschien heb je hem al voorbij zien komen; het bericht over gratis toegangskaarten voor een attractiepark. Het gaat hier om een nep-bericht waarbij tickets weggegeven zouden worden voor Walibi en de Efteling. Het bericht is al vele malen gedeeld via WhatsApp.

WhatsApp Efteling walibi

De volgende tekst wordt met dikgedrukte letters verstuurd;

Efteling geeft 5 gratis tickets weg aan 500 gezinnen om zijn 47-jarig jubileum te vieren. Haal je gratis kaartjes bij *link naar valse Efteling website*

Walibi geeft 5 gratis tickets weg aan 500 gezinnen om zijn 47-jarig jubileum te vieren. Haal je gratis kaartjes bij *link naar valse Walibi website*

Er gaan berichten rond met een 47-jarig jubileum, maar ook met een 68-jarig jubileum. Beide gevallen zijn apart, aangezien een jubileum doorgaans een veelvoud van 5 is. De website waar naartoe gelinkt wordt, is geen website van de Efteling. Zoals in de screenshot is te zien, is het een variant op de letter ‘E’ en word je doorgestuurd naar een valse website. Bij Walibi is bij de ‘b’ een ander symbool gebruikt.

Zowel de Efteling als Walibi geven aan dat het hier gaat om een vals bericht. Het wordt afgeraden om op de link te klikken en het bericht verder te versturen.

Wat te doen?

Waarschuw je vrienden en deel dit bericht wél met je vrienden. Zo zorg je ervoor dat zij niet in deze misleiding trappen.

Lees ook: 

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel