De vergeten telefoon: LG KC910 Renoir

In 2008 verscheen de LG KC910 Renoir, een toestel dat opviel door zijn vele functies; waaronder de geavanceerde camera. De modelnaam verwijst naar kunstenaar Renoir en hiermee waren de verwachtingen hooggespannen. We bespreken het toestel in ‘De vergeten telefoon’.

LG Renoir

Tien jaar geleden verscheen de LG Renoir. Een smartphone die volgens LG de beste camerakwaliteit moest bieden. Met de LG KC910 Renoir ging het bedrijf de concurrentie aan met andere topmodellen die gericht waren op de camera; de Samsung INNOV8 en de Sony Ericsson C905.

LG Renoir

Aan de voorzijde was de Renoir voorzien van een 3,0 inch full-touchsceen met daaronder drie toetsen. Het beeldscherm had een resolutie van 400 x 240 pixels. Voor de geluidskwaliteit was het toestel uitgerust met Dolby Mobile technologie. Er was 100MB opslagruimte (uitbreidbaar tot 16GB), een 1000 mAh accu en zelfs ondersteuning voor WiFi. Toch was het geen smartphone. De telefoon draaide op de eigen skin van LG. De werking was vergelijkbaar met andere LG-modellen zoals de LG Cookie.

LG KC910 Renoir

De achterkant van de LG Renoir was het meest bijzonder. Hier bevond zich de key-feature van het toestel; een 8 megapixel camera met Schneider-Kreuznach lens. Toch viel de kwaliteit in de praktijk regelmatig tegen. LG had toentertijd ook niet een te beste naam met de camera; dat is gelukkig nu heel anders. De camera was voorzien van extra’s zoals een Xenon-flitser, gezichtsherkenning, auto- en handmatige-focus en filmen in 480p.

Met de Renoir verscheen een opvolger voor de LG Viewty, die we eerder ook in ‘De vergeten telefoon’ rubriek hebben besproken. In Nederland kreeg de telefoon een prijskaartje van rond de 450 euro. In de tijd erna daalde het toestel flink in prijs en verscheen hij in combinatie met prepaid-pakketten.

LG Renoir samengevat in 5 punten:

  • 3,0 inch touchscreen
  • 8 megapixel camera met veel mogelijkheden
  • Xenon-flitser
  • UMTS/HSDPA en WiFi
  • Dolby Mobile technologie
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel