De vergeten telefoon: Sony Ericsson C905

De Sony Ericsson C905 werd door de Japanse fabrikant in juni 2008 uitgebracht. Het was een smartphone uit de Cybershot-reeks, gericht dus op het maken van goede foto’s. Wij bespreken deze telefoon in deze editie van ‘De vergeten telefoon’.

Sony Ericsson C905

In deze editie van ‘De vergeten telefoon’ blikken we terug op de Sony Ericsson C905. De slider-phone werd medio 2008 aangekondigd en een paar maanden later uitgebracht. De ‘C’ gaf aan dat het toestel deel uitmaakte van de Cybershot reeks. Dit was een range waarbij de camera de belangrijkste key-feature was. Het toestel was in het segment niet de enige, het had concurrentie van de Samsung Innov8, Samsung Pixon en LG Renoir.

Sony Ericsson C905

Aan de voorzijde van het toestel bevond zich een 2,4 inch beeldscherm met een resolutie van 320 x 240 pixels. Onder het scherm zat een navigatie-toets, optietoetsen en de beltoetsen. Rechts van de Sony Ericsson C905 zat een fysieke sluitertoets, zoom-knop voor tijdens het fotograferen en filmen, en een speciale camera-optietoets. Links van de C905 zat de merkgebonden aansluiting om het toestel op te laden en de opening voor de geheugenkaart.

De achterzijde, daar gebeurde het bij de C905. Achter een schuifje zat de 8.1 megapixel camera, samen met de Xenon-flitser. Aan de voorzijde was geen camera aanwezig, ondanks dat het toestel in het high-end segment werd geplaatst. Er was 160MB aan opslagruimte beschikbaar en dit kon uitgebreid worden met een Memory Stick Micro M2 geheugenkaart van maximaal 8GB.

Sony Ericsson C905 camera

Ondanks het gemis van een front-camera zat de telefoon qua mogelijkheden tegen een smartphone aan. Er was WiFi, GPS met Wayfinder navigatie, een FM-radio, TrackID uiteraard en Bluetooth. Het toestel kon overweg met HSDPA netwerken. Aan boord van de Sony Ericsson C905 was een 930 mAh accu te vinden.

Helemaal vlekkeloos was de C905 niet helemaal. Bij verschillende gebruikers traden fabrieksfouten op. Deze uitte zich in reboots, een zwart scherm en de luidspreker deed niet altijd zijn werk even goed. Toch was de C905 een interessant toestel. In Nederland kreeg de Ericsson een prijskaartje van zo’n 500 euro.

Sony Ericsson C905 samengevat in 5 punten:

  • Slider-phone
  • 2,4 inch beeldscherm
  • 8.1 megapixel camera
  • Xenon-flitser
  • WiFi
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel