De vergeten telefoon: Samsung M8800 Pixon

De Samsung M8800 Pixon werd in 2008 uitgebracht en had alles in huis voor het maken van toffe foto’s. Ondanks dat het in die tijd een erg geavanceerd toestel was, viel het toestel niet echt in het segment ‘smartphone’. We bespreken de Samsung Pixon in deze editie van ‘De vergeten telefoon’.

Samsung M8800 Pixon

Samsung is al enige malen voorbij gekomen in deze rubriek. Dat is natuurlijk niet voor niets. Samsung heeft een groot aantal telefoons geproduceerd. Niet alleen smartphones, maar ook zogenaamde feature phones. Hoewel de Samsung Pixon bij de release een best geavanceerd toestel was, mogen we toch wel stellen dat hij in de categorie “feature phone” valt. Wij bespreken de Samsung M8800 Pixon in deze editie van ‘De vergeten telefoon’.

Samsung M8800 Pixon

De Samsung Pixon had een 3,2 inch scherm met een resolutie van 240 x 400 pixels. Het toestel werd aangedreven door een processor van Qualcomm met een kloksnelheid van 500 MHz. De Pixon had een verwijderbare accu van 1000 mAh. Destijds beschikte de Pixon over moderne verbindingen zoals 3G, HSDPA, Bluetooth en USB 2.0. Vreemd genoeg beschikte het toestel niet over een WiFi-verbinding. De telefoon was voorzien van een eigen software-skin; ook wel bekend als Samsung TouchWiz.

Omdat Samsung vooral de focus had gelegd op de camera, had het toestel een behoorlijk goede camera van 8 MP met autofocus en LED flitser. Bovendien was het de dunste telefoon met een dergelijke camera. De camera had nog een aantal bijzondere functies zoals gezicht- en glimlachherkenning en digitale beeldstabilisatie, tevens kon er gebruik gemaakt worden van 16x digitale zoom.

Samsung M8800 Pixon

Video’s kon je schieten in WVGA resolutie met 30 fps. De Pixon had de mogelijkheid om video’s af te spelen van diverse bestandstypen, zoals DivX, Xvid en MP4. Om video’s en foto’s op te slaan, beschikte de Samsung Pixon over 200 MB intern geheugen en het had de mogelijkheid om een Micro-SD geheugenkaart van maximaal 16 GB in het toestel te stoppen.

Het toestel kwam eind 2008 uit in Nederland. Hierbij was een prijskaartje van rond de 550 euro. De LG Renoir was één van de concurrenten van de Pixon.

Samsung M8800 Pixon samengevat in 5 punten:

  • 8 megapixel camera
  • 200MB intern geheugen
  • 3,2 inch touchscreen
  • Geen WiFi
  • FM-radio met RDS
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel