Android distributiecijfers augustus 2018: iets meer Oreo, groei voor Gingerbread

Google geeft een nieuw overzicht vrij met het aandeel van de Android-versies. In de distributiecijfers van augustus 2018 wordt duidelijk dat Android Oreo nog steeds maar een zeer klein marktaandeel heeft. Opvallend is ook de stijging van Android 2.3 Gingerbread.

Android distributiecijfers van augustus

Zo nu en dan deelt Google de distributiecijfers van het Android besturingssysteem. Hier kan uit afgelezen worden hoe populair een Android-versie is. De laatste tijd lijkt het erg langzaam te gaan met de groei van Android Oreo. Ook met de nieuwe cijfers van augustus wordt dit duidelijk. Android 8.0 Oreo stijgt met 1,3 procent naar 11,4 procent aandeel, Android 8.1 Oreo stijgt 1,2 procent naar 3,2%. Android 7.1 Nougat stijgt met 0,9 procent naar 10,5% aandeel. Marshmallow daalt met 0,8 procent maar blijft het grootst met 22,7 procent aandeel.

Android distributiecijfers augustus 2018

Verlies is er ook voor Lollipop, Android 4.4 KitKat en Android 7.0 Nougat. Echter zijn deze dalingen allemaal minder dan een procent. Opvallend is de stijging van 0,1 procent voor Android 2.3 Gingerbread. Het wordt niet duidelijk waarom deze Android-versie uit 2010 een erg kleine groei laat zien, maar misschien heeft iemand oude toestellen onder het stof vandaan gehaald.

Voor de nieuwste Android-versie, Android 9.0 Pie, is nog geen plek in het overzicht. Het aantal gebruikers met deze Android-versie is nog te klein en zal in de komende maanden pas gaan groeien.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel