De 7 beste apps van augustus 2018 (+ het belangrijkste nieuws)

Op iedere eerste dag van de maand blikken we terug op de beste apps en het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand. In dit artikel op DroidApp vind je ons uitgebreide overzicht met het beste nieuws van de afgelopen maand, samen met de beste apps van augustus 2018.

Android in augustus

In de maand augustus hebben we weer veel nieuws gebracht en interessante content met je gedeeld. Denk bijvoorbeeld aan de beste Google Assistent commando’s. Tevens lanceerden we onze eigen assistent voor Google Assistent! Zo kun je van alles vragen rondom Android en DroidApp, inclusief de laagste prijs van een smartphone. Maar er was natuurlijk nog veel meer.

Tijdens de IFA die enkele dagen geleden begon, werd de Motorola One, Honor Play, Sony Xperia XZ3 en de HTC U12 Life aangekondigd. Tevens bracht Wiko nieuwe toestellen uit. In de maand augustus werd YouTube Premium uitgebracht in Nederland en schreven we dat de kans dat de Nokia 5.1 Plus en Nokia 6.1 Plus naar Nederland komen, een stuk groter is geworden. Huawei presenteerde de Huawei P Smart+, HMD Global bracht de Nokia 5.1 uit in Nederland en Samsung presenteerde de Galaxy Tab S4. Ook de Xiaomi Mi A2 Lite werd in augustus in ons land uitgebracht.

Samsung bracht de Galaxy Note 9 uit in Nederland en ook de Pixel 3 (XL) verscheen meerdere malen voor de camera. In augustus verscheen ook de Nokia 2.1 en bracht Gmail verschillende verbeteringen zoals het terughalen van een verzonden mail en de nieuwe vertrouwelijke modus. Binnenkort gaat je WhatsApp back-up ook niet meer van je opslagruimte in Google Drive af en de EISA Awards gingen dit jaar naar Nokia en Huawei.

Ander interessant nieuws was natuurlijk de introductie van Android 9.0 Pie. Eindelijk kregen we te horen waar de ‘P’ voor stond in de Android-versie. We publiceerden ook het Android 9.0 Pie update overzicht. Hier zie je precies wanneer jouw toestel de update krijgt. In dit artikel lees je alles over de nieuwe functies in Android 9.0 Pie. Tot slot werd begin augustus bekend dat Google Home voor de kerst naar ons land komt.

Reviews en De vergeten telefoon/smartphone

We hebben op DroidApp ook weer een reeks reviews gepubliceerd. Natuurlijk mag ook niet onze rubriek ‘De vergeten smartphone/telefoon’ ontbreken. We zetten de reviews en specials hieronder voor je op een rij.

Vergeten:


De beste apps

We hebben ook weer een reeks applicaties behandeld op DroidApp. Hieronder vind je een overzicht met een selectie van de beste Android-apps van augustus 2018. We hebben ze in willekeurige volgorde neergezet.

Google Fit

Google Fit

Google Fit werd in augustus van een grote update voorzien. De gezondheids-app van Google moet nog slimmer zijn en je beter stimuleren. Het stimuleren gebeurt met beweegminuten (move minutes) en hartpunten (heart points). Tevens wordt de dienst naarmate je hem langer gebruikt steeds slimmer en kan het je beter suggesties geven.

Google Fit: Activiteittracking
Google Fit: Activiteittracking
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Android Berichten 3.5

Android Berichten

Android Berichten is de sms-app van Google zelf. Ondanks dat we massaal onze berichten versturen via WhatsApp, willen we deze app toch even benoemen. In augustus verscheen voor Android Berichten een update waarbij een compleet nieuw Material Design toegevoegd werd. Dezelfde designstijl verscheen ook voor de Google Telefoon app.

Berichten
Berichten
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Fortnite

Natuurlijk mag ook Fortnite niet ontbreken in dit rijtje. Echter is de applicatie niet voor ieder toestel beschikbaar helaas. Om te beginnen enkel voor bepaalde Samsung-smartphones. Het spel is een grote hype met tientallen miljoenen spelers. Het is een spel waarbij je tegen anderen moet strijden om te overleven. Je dient te landen op een eiland zonder dat je direct neergeschoten wordt. Het spel kent een hoge verslavingsfactor.

Niet via Google Play Store te downloaden

Pixel Launcher

Rootless Pixel Launcher

Een Nederlandse ontwikkelaar heeft de Rootless Pixel Launcher uitgebracht. Deze launcher brengt dezelfde functionaliteit van de Pixel-toestellen. Eerder was deze launcher alleen via een omweg te downloaden, maar dat is niet langer meer nodig. Amir Zaidi heeft de launcher namelijk voor iedereen uitgebracht in de Google Play Store. Voor sommige functionaliteit moet je wel aanvullende dingen downloaden. Maar dat leggen we uit in het artikel over Rootless Pixel Launcher.

Rootless Launcher
Rootless Launcher
Ontwikkelaar: Amir Zaidi
Prijs: Gratis

Ava Lockscreen

Ava Lockscreen

Met Ava Lockscreen krijg je extra functionaliteit op je vergrendelscherm. Je krijgt direct een overzicht van het laatste nieuws, of kunt dankzij de integratie van Quick Reply snel berichten beantwoorden. De mogelijkheden zijn vrij uitgebreid. Alles over deze vervanger voor je vergrendelscherm, vind je in ons artikel over Ava Lockscreen.

Ava Lockscreen
Ava Lockscreen
Ontwikkelaar: Jawomo
Prijs: Gratis

Pocket City

Pocket City

Je eigen stad maken op je smartphone kan nu met de game Pocket City. Er zijn verschillende gebouwen voor bijvoorbeeld industrie, commercie en natuurlijk huisvesting. Tevens kun je meer gebouwen ontgrendelen door niveaus te stijgen door punten te verdienen met opdrachten. Je ziet in Pocket City waar behoefte aan is en ook kunnen natuurrampen voorkomen in je stad.

Pocket City Free
Pocket City Free
Ontwikkelaar: Codebrew Games
Prijs: Gratis

Google Datally 1.6

Datally

Google Datally is een applicatie waarmee je data kunt besparen. Met de onlangs uitgebrachte update wordt het aantal mogelijkheden verder uitgebreid. Er is een bedtijd-modus die voorkomt dat je databundel wordt leeg geslurpt als je ligt te slapen. Een andere optie is dat je een datalimiet in kunt stellen en een deel daarvan kunt reserveren in geval van nood. Zo zit je in noodsituaties nooit zonder internet.

Datally: data saving app by Google
Datally: data saving app by Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Bonus-tip: DroidApp App

Natuurlijk wil je niks missen van DroidApp. Het laatste Android-nieuws, interessante specials en apps en toegang tot de volledige smartphone database met actuele prijzen en specs. Alles vind je in de reclamevrije, gratis DroidApp App. Deze kun je downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Leestip: Weer-app test 2018: het grote onderzoek naar de beste weer-app

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel