Bevestiging: Google Home komt voor de kerst naar Nederland

Nadat vorige week de Google Assistent in de Nederlandse taal werd uitgebracht, was het nog de vraag wanneer de Google Home speaker naar Nederland zou komen. We hebben nu de bevestiging van Google wanneer het apparaat naar ons land komt.

Google Home naar Nederland

Google zal haar eigen Google Home speaker ook in Nederland uitbrengen. Dit heeft Rachid Finge van Google Nederland in een video laten weten. Vorige week begon Google met de uitrol van de Nederlandse taal voor de slimme assistent van het bedrijf. Nog steeds heeft een groot deel van de gebruikers deze nog niet, maar Finge belooft dat het binnen enkele dagen wel het geval moet zijn.

Google Home Nederland

Degenen die nu al in het bezit zijn van een Google Home of Home Mini, kunnen later dit jaar de speaker gewoon in de Nederlandse taal gebruiken. Op dit moment kan dat nog niet. Dit komt doordat er een andere technologie gebruikt wordt in Assistent voor de smartphone, dan voor de smart home-apparatuur. Het is dus niet nodig om een nieuwe Google Home aan te schaffen. Alleen moet je nog even geduld hebben.

Wanneer we precies de Google Home speaker in Nederland kunnen verwachten, wordt niet concreet duidelijk. Wel laat Google weten dat deze voor de kerst, rond het einde van dit jaar, verkrijgbaar moet zijn in Nederland. Voor België is er voorlopig nog geen nieuws te melden omtrent een mogelijke ondersteuning voor de Vlaamse taal.

Lees ook

Reageer op dit artikel