De vergeten smartphone: Sony Ericsson Xperia Play

Het is misschien wel één van de meest bijzondere smartphones die ooit is uitgebracht; de Sony Ericsson Xperia Play. Bedoeld voor de fanatieke gamer die het spelen van een spelletje op een ‘standaard’ smartphone niet voldoende vindt. We bespreken de Sony Ericsson Xperia Play in deze editie van ‘De vergeten smartphone’.

Sony Ericsson Xperia Play

In 2011 bracht Sony Ericsson de Xperia Play uit. Een bijzonder toestel, want onder de behuizing kon een console-gedeelte uitgeschoven worden. De Xperia Play kreeg hierbij dezelfde indeling als een controller van de PlayStation. Er waren ook twee touchpads te vinden in dit gedeelte, die vervangen de joysticks zoals we die kennen van de spelcomputer.  De bekende toetsen zoals X, O, het driehoekje en het vierkantje waren aanwezig, samen met extra toetsen. Aan de rechterkant van het toestel waren tevens flippers geplaatst die we ook kennen van de controller.

Sony Ericsson xperia Play

Het design was weer geïnspireerd op de PSP Go van Sony. Qua gamen was het toestel erg goed. Wel was het toestel met een gewicht van 175 gram voor die tijd erg zwaar. Dit zorgde er dan weer wel voor dat het toestel beter in de hand ligt tijdens het spelen van spellen. Voor de Xperia Play verscheen ook unieke game-content zodat de bediening echt tot zijn recht kwam. Deze games vielen onder de PlayStation Mobile branding.

Verder was het toestel voorzien van een 4,0 inch scherm met een resolutie van 854 x 480 pixels. Er was een Snapdragon S2 1 GHz single-core processor, aangevuld met 512MB RAM en 400MB opslagruimte. Het geheugen kon met maximaal 32GB uitgebreid worden. De 5.1 megapixel camera bood weinig opties en had moeite met het juist vastleggen van het contrast. Filmen kon in 720p en er was een VGA front-camera. De accu had een capaciteit van 1500 mAh.

Sony Ericsson Xperia Play

Sony bracht de Xperia Play uit met Android 2.3 Gingerbread. Er gingen langere tijd berichten over een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich, maar deze werd nooit officieel uitgebracht door de fabrikant. Het toestel kostte rond de 500 euro.

De Sony Ericsson Xperia Play was bedoeld voor de echte gamer. Ik heb het toestel toentertijd mogen reviewen voor GSM Helpdesk. Mocht je benieuwd zijn naar de review daarvan, dan kun je die hier vinden.

Sony Ericsson Xperia Play samengevat in 5 punten:

  • Bedoeld voor de échte gamer
  • Console-indeling zoals bij de PlayStation
  • Zwaar
  • 5,1 megapixel camera
  • 4,0 inch scherm
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel