De vergeten telefoon: Samsung Corby S3650

In deze editie van ‘De vergeten telefoon’ gaan we terug naar het jaar 2009. De markt stond bol van de stijlvolle, kleine toestellen voor het jeugdsegment. Zo was er ook de Samsung Corby S3650, en die behandelen we in deze editie van ‘De vergeten telefoon’.

Samsung Corby

De Samsung S3650 Corby werd in de zomer van 2009 aangekondigd en was bedoeld voor degenen die op zoek waren naar een modieus toestel en ook voor de jeugd was het toestel interessant te noemen. Aan de voorzijde was het 2,8 inch capacitieve touchscreen te vinden. Deze had een resolutie van 320 x 240 pixels. Daarbij was het toestel voorzien van fysieke toetsen onder het scherm.

Samsung S3650 Corby

Aan de achterzijde was de kleurrijke cover te zien van de Corby. De Samsung Corby verscheen in een hoop diverse kleuren. Zo kon je hem stijlen naar eigen wens. Wat gemist moest worden op het toestel was ondersteuning voor 3G. Ook waren veel gebruikers van mening dat de fysieke cameratoets voor het maken van foto’s beter meer naar de zijkant geplaatst kon worden. Een handige optie was om middels Smart Unlock je toestel te ontgrendelen. Je kon een functie openen of ontgrendelen door een letter op het uitgeschakelde scherm te tekenen.

Samsung Corby

De Samsung Corby had een 2 megapixel camera waarmee in 320p gefilmd kon worden. Aan de voorkant was geen front-camera aanwezig. Samsung leverde het toestel met een kleine 50MB aan opslagruimte en dit kon je uitbreiden met maximaal 8GB. Er was Bluetooth-ondersteuning, een 960 mAh accu en de Samsung TouchWiz interface.

Na de zomer van 2009 kwam de smartphone in de winkels te liggen voor een bedrag van zo’n 150 euro.

Samsung Corby samengevat in 5 punten:

  • Stijlvol toestel
  • 2,8 inch touchscreen
  • 960 mAh accu
  • Samsung TouchWiz
  • Geen 3G-ondersteuning
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel