De vergeten smartphone: Nokia Lumia 520

De Nokia Lumia 520 is nog niet zo gek lang oud. De smartphone was de meest populaire Windows Phone smartphone ooit en was tevens het eerste goedkopere Windows toestel van de fabrikant.

Nokia Lumia 520

Begin 2013 kondigde Nokia de Lumia 520 aan. Deze smartphone werd geplaatst in het lagere budgetsegment en werd geleverd met Windows Phone 8. Nokia heeft goede zaken gedaan met het toestel, volgens statistieken was één op de vijf Windows Phone-toestellen een Lumia 520. Internationaal gezien bereikte het toestel een marktaandeel van 31,6 procent.

Nokia Lumia 520

De Nokia Lumia 520 was voorzien van een 4,0 inch display met een resolutie van 800 x 480 pixels. Daarbij was er een 1.0 GHz dual-core processor met 512MB RAM-geheugen. Dit laatste was nogal een dingetje, want een terugkerende klacht was dat het toestel niet altijd even snel liep. De 8GB opslagruimte kon uitgebreid worden met een geheugenkaart.

Nokia Lumia 520

Aan boord van het toestel was verder een 5 megapixel camera die in HD kon filmen. Er was geen camera aan de voorzijde van de telefoon te vinden. Wel was er WiFi, een Micro-USB aansluiting en een 1430 mAh accu. Nokia bracht later nog een update uit naar Windows Phone 8.1. Een ontwikkelaar heeft later zelfs nog Android 7.1 Nougat op het toestel gekregen.

De Nokia Lumia 520 kwam in Nederland op de markt met een prijs van rond de 180 euro. Later daalde het toestel in prijs en kwam de smartphone ook aantrekkelijk geprijsd leverbaar met prepaid-pakketten. Je kon bij het toestel kiezen uit veel verschillende kleuren.

Nokia Lumia 520 samengevat in 5 punten:

  • 4,0 inch display
  • Meest populaire Windows Phone toestel
  • 512MB RAM zorgde soms voor problemen
  • 5 megapixel camera
  • Kleurrijk design
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel