Gmail app: je kunt nu een verzonden e-mail terughalen

Gmail heeft de laatste tijd nieuwe opties gekregen in de Android-app. Ook nu is weer een nieuwe optie toegevoegd aan de handige mail-app van Google. Je kunt vanaf nu een verzonden bericht intrekken en het versturen van die mail dus ongedaan maken, voordat hij bij de ander is afgeleverd.

Gmail: een verzonden mail ongedaan maken

Google heeft de Gmail app voor Android onlangs nog uitgebreid met de vertrouwelijke modus, nu is er weer een optie toegevoegd. Het is vanaf nu mogelijk om direct na het verzenden van een e-mail dit bericht in te trekken. Hiervoor wordt een paar seconden pauze gehanteerd tussen het verzenden en het daadwerkelijk afleveren van de e-mail.

Gmail verzonden bericht ongedaan maken

Wanneer je te vroeg op ‘versturen’ hebt getikt, kun je via de melding onderin beeld nog kiezen voor ‘ongedaan maken’. Deze optie blijft een paar tellen actief en alleen in die tussentijd kan het bericht teruggetrokken worden. Uit onze test bleek inderdaad dat een bericht niet afgeleverd werd, wanneer het bericht ingetrokken werd.

De functie is vanaf nu beschikbaar in de Gmail app. Het kan zijn dat het gaat om een gefaseerde uitrol, en dat het dus nog even duurt voordat de functionaliteit bij iedereen beschikbaar is. Als je een bericht intrekt, keer je direct terug naar de mail om eventueel het bericht aan te passen en alsnog te versturen naar de ontvanger.

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel