De 8 beste apps van juni 2018 (+ het belangrijkste nieuws)

De maand juni ligt achter ons, de zomer(vakantie) kan nu echt gaan beginnen! Er was weer veel nieuws de afgelopen maand. Wat was het belangrijkste nieuws en wat zijn de beste Android-apps van juni? We zetten het allemaal voor je op een rij.

Android in juni

In juni hebben we op DroidApp weer veel content gepubliceerd. Als eerst zijn er in de zesde maand van het jaar een hoop nieuwe toestellen uitgebracht in Nederland. LG bracht de G7 ThinQ en de LG Q7 uit en HTC leverde de HTC U12+ en Desire 12+. Ook werd deze maand de Samsung Galaxy J6 met gunstige prijs-kwaliteitverhouding in de winkels gelegd, net als de zeer scherp geprijsde Oreo-smartphone van Honor; de Honor 7A.

Beste apps juni 2018

Er waren ook verschillende aankondigingen. Oppo komt dit jaar officieel naar Nederland met de erg dure, maar stijlvolle Oppo Find X. Daarbij is er de BlackBerry KEY2 en Motorola Moto Z3 Play. Dit jaar komt officieel een nieuw pakket emoticons beschikbaar; Emoji 11.0 en kun je vanaf nu aan de slag met veegacties in Gmail.

De Consumentenbond heeft deze maand onderzoek gedaan naar de (grote) verschillen in applicaties om te parkeren. Alles daarover lees je in het artikel over de parkeer-apps vergelijking. Er is vanaf nu ook een web-app voor Android Berichten, een nieuw Verkennen-tab in Google Maps en in Instagram is een concurrent voor YouTube; IGTV. Tevens begon Wileyfox na een stilte en bijna faillisement met het updaten van de gehele Wileyfox Swift 2-serie naar Android 8.1 Oreo.

Wiko View 2 review

Reviews

We hebben deze maand weer een hoop previews en reviews gepubliceerd op DroidApp. Denk aan de Moto G6 (Plus) waar we enorm van onder de indruk zijn/waren. Een overzicht van reviews vind je hieronder;

Moto G6 beeldscherm

Vergeten

In onze wekelijkse rubriek ‘De vergeten smartphone’ en ‘De vergeten telefoon’ hebben we weer een aantal interessante toestellen besproken. Deze maand waren dat de onderstaande telefoons;

Specials

We hebben ook een reeks interessante specials en tips voor je klaargezet op DroidApp;


Beste apps

Ook in juni hebben we weer een groot aantal apps besproken. We hebben hieronder een selectie gemaakt met de beste apps van juni 2018. Deze staan in willekeurige volgorde. Het gaat om apps die geüpdatet of nieuw zijn of al wat langer bestaan, maar waar we nog niet eerder aandacht aan hebben gegeven.

Meldkamerspel app

Meldkamerspel

Altijd al gedroomd van een carriëre bij de meldkamer van de hulpdiensten? Met de Meldkamerspel app kun je deze droom bijna realiseren. Je kiest een plaats waar je wilt opereren, bouwt brandweerkazernes, ambulancevoorzieningen en politiebureaus en de meldingen kunnen binnenstromen. Ook kun je deel uitmaken van een team en zo samen afgaan op grote meldingen.

Meldkamerspel
Meldkamerspel
Ontwikkelaar: SHPlay GmbH
Prijs: Gratis+

Google Measure

Google Measure

Een nieuwe applicatie uit de fabriek van Google is de app Measure. Middels augmented reality kun je met behulp van de camera de maten opmeten van bijvoorbeeld je tafel of andere objecten. Hierbij zijn ook enkele tools toegevoegd. Alles over deze app vind je in ons artikel over Google Measure.

Measure
Measure
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

AD app

AD

Het Algemeen Dagblad heeft haar AD app voorzien van een flinke update. De vernieuwde nieuws-app is nu nog persoonlijker en geeft gebruikers toegang tot nog meer opties. Je hebt nu sneller het regionale nieuws uit jouw buurt binnen handbereik.

AD – Nieuws, Regio en Show
AD – Nieuws, Regio en Show
Ontwikkelaar: DPG Media Services
Prijs: Gratis

Its Study Time app

Its Study Time

Heb je moeite met het concentreren op je schoolwerk, maar moet je echt leren voor dat ene (her)examen? De Its Study Time app helpt je hierbij. Met de timer kun je gericht aan de lang met je lesstof en kunnen meldingen van bijvoorbeeld WhatsApp tijdelijk even gedempt worden, zodat je niet afgeleid wordt.

Its Study Time - Studeer effectief
Its Study Time - Studeer effectief
Ontwikkelaar: DeGans
Prijs: Gratis

Microsoft Nieuws app

Microsoft Nieuws

Nadat Google eerder haar Google Nieuws app in een nieuw jasje heeft gestoken en vol nieuwe functies heeft gestopt, doet ook Microsoft dat nu. Het bedrijf heeft de eigen Microsoft Nieuws app voorzien van een nieuwe lik verf, verschillende verbeteringen en zelfs een nachtmodus. Handig.

Microsoft Start: Nieuws & meer
Microsoft Start: Nieuws & meer
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Pokemon Quest

Pokémon Quest

Nintendo heeft eind juni goed nieuws gebracht voor de Pokémon-liefhebbers. Heel iets anders dan Pokémon Go is het deze maand uitgebrachte Pokémon Quest. Het spel speelt zich af in een geblokte wereld, met geblokte karakters. Je kunt vrienden maken, gevechten aangaan en je eigen omgeving opfleuren met versieringen. Meer over het spel lees je in het artikel over Pokémon Quest.

Pokémon Quest
Pokémon Quest
Ontwikkelaar: The Pokemon Company
Prijs: Gratis+

Google Podcasts app

Google Podcasts

Er is nog een nieuwe app uitgebracht door Google in juni. Het betreft de app Google Podcasts. Met deze applicatie krijg je toegang tot binnenlandse en buitenlandse podcasts over de meest uiteenlopende onderwerpen. De Podcast-app van Google kent ook integratie voor de Google Home-speaker. In de komende tijd zullen de mogelijkheden in de app verder uitgebreid worden.

Google Podcasts
Google Podcasts
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Navbar Weather

Navbar Weather

Wil je inzicht in de weersverwachting voor de komende dagen, zonder dat je een weer-app apart moet openen? Met Navbar Weather krijg je in diagrammen en grafieken de weersvoorspelling in je navigatiebalk.

Bonustip: DroidApp App

Wil je altijd en overal op de hoogte blijven van het laatste Android-, app- en smartphone-nieuws? Dan mag de gratis, reclamevrije app van DroidApp niet op je smartphone ontbreken. Je kunt de applicatie direct via onderstaande button downloaden uit de Google Play Store.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel