De vergeten smartphone: Sony Xperia U

Sony staat toch wel bekend om het unieke design, anders dan bij andere fabrikanten. Een voorbeeld hiervan was ook de in 2012 uitgebrachte Sony Xperia U. Denk bijvoorbeeld aan de transparante strip onder de telefoon. We bespreken de Sony Xperia U in deze editie van ‘De vergeten smartphone’.

Sony Xperia U

Tijdens het Mobile World Congress in 2012 werd de Sony Xperia U aangekondigd. Het toestel werd toen gepresenteerd met de Xperia P, die ook een transparante balk aan de onderzijde had. Deze balk had echter niet alleen een design-functie, maar zorgde ook voor een tof extraatje. Afhankelijk van wat er op het scherm te zien was, kleurde de balk mee. Denk aan de kleur van een foto, albumcover of andere content op je toestel. Tevens was de onderkant van de telefoon er in verschillende kleuren.

Sony Xperia U

De Sony Xperia U werd geplaatst in het mid-end segment. Er was een 3,5 inch zogenoemd Reality Display met Mobile Bravia Engine technologie. Dit scherm had een resolutie van 854 x 480 pixels. De speakers waren uitgerust met xLoud waardoor de geluidskwaliteit nog beter moest zijn. Tevens was er een 1.0 GHz dual-core processor, aangevuld met 512MB RAM en 8GB opslagruimte. Dit was overigens niet uitbreidbaar.

Aan de voorzijde was de Xperia U voorzien van een 0,3 megapixel (VGA) front-camera en aan de achterzijde van een 5 megapixel camera met LED-flitser en autofocus. De telefoon kon in 720p HD filmen. De Sony Xperia U was verder voorzien van een 1320 mAh accu en Android 2.3 Gingerbread. De telefoon werd bijgewerkt tot en met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Hierbij was er een eigen interface-skin met bijvoorbeeld Timescape.

Sony bracht de Xperia U in juni 2012 uit met een prijskaartje van rond de 250 euro. Later was de smartphone interessant geprijsd met prepaid-pakketten.

Sony Xperia U samengevat in 5 punten:

  • 3,5 inch display
  • 720p filmkwaliteit
  • Transparante lichtbalk die meekleurt
  • Android 2.3 Gingerbread met update
  • Dual-core processor
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel