Oppo Find X aangekondigd: stijlvol toestel met drie uitschuifbare camera’s komt naar Europa

Oppo, de fabrikant die spoedig ook in Nederland haar toestellen uit zal brengen, heeft de Oppo Find X aangekondigd. Het is een zeer stijlvol toestel met nauwelijks schermranden, drie uitschuifbare camera’s en prima specificaties. We zetten de details op een rij.

Oppo Find X officieel

De Chinese fabrikant Oppo, zusje van OnePlus, heeft de Oppo Find X aangekondigd. De smartphonefabrikant zal spoedig ook in Nederland voet op onze bodem zetten, zo bleek eerder al uit vacatures en de komst van de Nederlandstalige website. De Oppo Find X heeft een erg stijlvol design waarbij nauwelijks schermranden zijn te zien, er is geen notch. Het scherm loopt door aan de zijkant.

Oppo Find X

Met de Oppo Find X heb je de beschikking over een 6,4 inch OLED scherm met Full-HD+ resolutie. Daarbij zien we geen vingerafdrukscanner bij de smartphone terug. En dat kan kloppen, want die is ook niet op het toestel te vinden. Ontgrendelen van de telefoon kan middels 3D gezichtsherkenning. Er is dus ook geen vingerafdrukscanner aanwezig onder het beeldscherm.

Oppo Find X Interface

Er is een Snapdragon 845 octa-core processor, aangevuld met 8GB RAM en 256GB opslagruimte. De smartphone wordt verder voorzien van 3730 mAh die met de eigen VOG Fast Charging snel opgeladen kan worden. Er is dual-sim ondersteuning en Android 8.1 Oreo met Oppo’s eigen Color OS. Ook is er Global LTE ondersteuning waardoor het toestel niet alleen in China, maar ook in Noord Amerika en Europa te gebruiken is.

Oppo Find X camera

Camera

De camera verdient ook aandacht bij de Oppo Find X. De smartphone heeft drie uitschuifbare camera’s. Een heel gedeelte aan de bovenkant kan uitgeschoven worden. Voorop zit een 25 megapixel front-camera, achterop een 16+20 megapixel dual-camera. Dit gedeelte is dus verborgen wanneer de telefoon niet gebruikt wordt. Volgens Oppo is het gedeelte in 0,5 seconde uitgeschoven en weer ingeschoven. Onderstaande video werd gemaakt door de collega’s van The Verge.

Beschikbaarheid

Het is nog niet duidelijk of de smartphone naar Nederland komt. Tijdens de persconferentie in Parijs liet Oppo weten dat het toestel in Europa uitgebracht wordt vanaf augustus voor 999 euro.

We verwachten eigenlijk wel dat de Oppo Find X ook in Nederland te koop aangeboden zal worden. Of het ook een succes wordt is maar zeer de vraag. Oppo is bij menig consument een totaal onbekend merk. Dat je dan voor deze prijs gelijk een toestel uitbrengt, zal het merk niet direct een succes maken.

Oppo Find X design

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel