Oppo, familie van OnePlus, bevestigt terugkeer naar (West-) Europa

De telecomfabrikanten in Europa krijgen er een concurrent bij. De Chinese fabrikant Oppo heeft bekend gemaakt dat het terugkeert naar Europa. De smartphones van de zus van OnePlus zullen we ook in West-Europa gaan tegenkomen.

Oppo naar Europa

BBK Group is het moederbedrijf van een aantal grotere merken waaronder OnePlus, Vivo en Oppo. In onder andere China en India is het bedrijf erg succesvol en nu wil het met Oppo uitbreiden naar Europa. Een woordvoerder van Oppo heeft tegenover de Duitse collega’s van Winfuture bevestigd dat het naar Europa zal komen. Een aantal jaar geleden was Oppo op kleine schaal al aanwezig met toestellen.

De uitbreiding naar Europa is ook voor ons interessant. Het Chinese merk wil namelijk ook specifiek aanwezig zijn in West-Europa. Het doel is mogelijk om te concurreren met de bekende fabrikanten zoals Samsung, Apple, Sony, HTC, LG en andere merken. De kans wordt mogelijk geacht dat Duitsland tot één van de landen behoort waar het bedrijf zich wil laten zien.

Anders dan bij OnePlus, waar het eigenlijk voornamelijk draait op online verkoop, is Oppo anders. Oppo is niet alleen online verkrijgbaar maar ook duidelijk aanwezig op straat in India en China. Het is niet bekend of de Oppo-smartphones ook in fysieke winkels komen te liggen. Ook is nog onduidelijk wanneer Oppo zich uit gaat breiden naar Europa.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel