Onderzoek: Samsung, Apple en Huawei meest populaire smartphones in Nederland

Er is weer een interessant onderzoek verschenen over de Nederlandse telecommarkt. Uit onderzoek over het vierde kwartaal van 2017 blijkt dat toestellen van Samsung en Apple het meest geliefd zijn in ons land.

Smartphones in Nederland – Q4 2017

In Nederland blijven we trouw aan smartphones van Apple en Samsung. Dit is de conclusie uit onderzoek van Telecompaper. Dit bedrijf heeft over het vierde kwartaal van 2017 onderzoek gedaan naar de meest populaire smartphonemerken in ons land. Het aandeel van de Apple iPhone steeg met 3 procent naar zo’n 30 procent. Samsung staat met stip op 1 met een aandeel van 42 procent; iets lager dan vorig jaar.

Huawei P10 Lite internet

Huawei staat op een derde plaats van meest gebruikte smartphones. De toestellen weten al lange tijd de Europese consument enthousiast te maken. Het bureau zegt niet welke toestellen het meest populair zijn. Op plaats vier vinden we Motorola. Vooral in het goedkopere segment is Motorola duidelijk aanwezig in Nederland met toestellen als de Moto E4 Plus, Moto G5 en interessante smartphones zoals de Moto X4.

Moto X4 interface

HTC en Nokia

Vooral HTC moet het ontgelden. Het gebruik van HTC toestellen is in het afgelopen jaar gehalveerd. Dit betekent dat de Taiwanese fabrikant een aandeel heeft van minder dan één procent. Nokia-toestellen laten eveneens een halvering zien, maar dit zou komen doordat HMD Global met de Nokia merknaam nu nieuwe toestellen uitbrengt. Dit kan weer betekenen dat het bedrijf mogelijk volgend jaar een vierde notering kan pakken.

Over Sony, LG, Wiko en andere kleinere fabrikanten zegt Telecompaper niks in het artikel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel