Vacatures duiden op komst fabrikant Oppo naar Nederland

Oppo, de Chinese broer (of zus) van OnePlus komt naar Nederland. Vacatures die nu zijn geplaatst, duiden op de komst van het smartphonemerk. In februari had de fabrikant al aangegeven dat het voet op West-Europese bodem zou willen zetten. De eerste stap hiertoe lijkt te zijn gezet.

Oppo onderweg naar Nederland

De Chinese fabrikant Oppo lijkt definitief voet op Nederlandse bodem te willen zetten. De smartphonefabrikant is onderdeel van BBK Electronics. Dit bedrijf is ook het moederbedrijf van het bij ons al bekende OnePlus en ook Vivo wappert mee onder de vlag van BBK. In februari werd bekend dat Oppo in West-Europa hun toestellen zou willen verkopen.

Op LinkedIn zijn nu verschillende vacatures geplaatst door Oppo, waarin het zoekt naar ‘After-sales Specialist’ en ‘Software Testing Engineer’. Beide functies hebben de standplaats Rotterdam, wat sterk het vermoeden wekt dat Oppo definitief zich op de Nederlandse markt wil storten. Voor het ontwikkelen van software wordt namelijk gesteld dat toestellen getest worden op het netwerk en ook de beheersing van de Nederlandse taal wordt verwacht.

oppo Nederland

Hoe Oppo zich precies in Nederland wil vestigen is niet duidelijk op dit moment. Het kan zich puur richten op de online markt, maar het kan ook zijn dat Oppo met shop-in-shops wil werken of toestellen uitlevert via een distributeur. Zodra hierover meer bekend is, houden we je uiteraard op de hoogte.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel