OnePlus 6 tips: 15 handige tips voor je nieuwe toestel

De OnePlus 6 is een smartphone vol mogelijkheden. We hebben het toestel eerder al besproken in een uitgebreide review, en nu willen we ook een aantal OnePlus 6 tips met je delen. Zo kun je nog meer uit je nieuwe toestel halen.

OnePlus 6 tips

In onze OnePlus 6 review kon je al lezen dat het toestel veel te bieden heeft voor een nette prijs. Daarbij valt natuurlijk ook het design op. Doordat de smartphone is voorzien van OxygenOS, dat gebaseerd is op Android, heeft het nog een aantal extra opties te bieden. De beste tips voor de OnePlus 6 zetten we voor je op een rij.

Gebaren navigatietoetsen

Via het instellingenscherm kan je, door de optie “Knoppen” te kiezen gebaren instellen voor het navigeren binnen Android. Kies in het scherm Knoppen voor de eerste optie “Navigatiebalk & gebaren”. In het scherm krijg je een korte uitleg over hoe de functie werkt. Met de gebaren veeg je bijvoorbeeld van onder naar het midden toe om het startscherm te openen.

OnePlus 6 veegbewegingen

Screenshot maken

Wil je een schermafdruk maken dan kan dat door de aan- en uitknop tegelijk met de volume omlaag toets in te drukken. Je krijgt dan een aantal opties te zien en kan je kiezen hoe je de screenshot wilt maken. Wil je bijvoorbeeld een lange schermafdruk kies dan het derde icoontje en het scherm start automatisch met scrollen, stop op het gewenste moment.

OnePlus 6 bestandsbeheerder

Alert Slider

De Alert Slider zit links boven de aan- en uitknop, door deze helemaal naar boven te schuiven ontvang je geen meldingen meer en blijft je telefoon stil. Wil je toch meldingen ontvangen maar zonder ringtone, schuif de slider dan in de middelste positie.

OnePlus 6 alert slider

Notch

Via de Weergave-instellingen kan je instellen of de Notch gebruikt mag worden of dat de statusbalk moet doorlopen. Wanneer je kiest voor het doorlopen van de statusbalk dan worden notificaties en andere icoontjes net onder de notch geplaatst. Het gebied erboven is dan uitgeschakeld.

OnePlus 6 notch

Gamemodus

Heb je even geen zin om gestoord te worden tijdens je favoriete Android game, dan kun je de gamemodus inschakelen. Trek de notificatiebalk naar beneden en veeg naar links. Hier vind je de snelle instellingen voor de Gamemodus, door deze in te schakelen worden notificaties tijdelijk geblokkeerd.

OnePlus 6 gamemodus

Leesmodus

Wanneer je zin hebt om een boek te lezen op het lange scherm van de OnePlus 6 dan kun je de speciale Leesmodus inschakelen. Door deze modus te activeren worden er alleen nog grijstinten gebruikt. Hierdoor is de tekst prettiger te lezen. Voor het activeren van de leesmodus trek je de notificatiebalk naar beneden en veeg je naar links, tik hier het icoontje van “Leesmodus” aan.

OnePlus 6 leesmodus

Via het instellingenscherm, Display (scherm) en vervolgens Leesmodus, kan je instellen voor welke apps de leesmodus automatisch ingeschakeld moet worden.

Tik om het scherm te activeren

Je kan de OnePlus 6 automatisch wakker maken door dubbel op het scherm te tikken. Dit moet wel ingeschakeld worden via Instellingen > Bewegingen activeer je de optie “Dubbeltap om te ontwaken”.

Ambient display

Door je OnePlus 6 op te tillen zie je in een oogopslag of er nieuwe notificaties zijn. Deze functie lijkt een beetje op het Always-on Display van bijvoorbeeld Samsung. Inschakelen doe je via het Instellingenscherm op het tabblad Weergave. Vervolgens kies je Ambient display. In dit scherm activeer je de functie en kun je meteen de stijl van de klok aanpassen. Ook kan het scherm automatisch oplichten bij een nieuwe melding.

OnePlus 6 ambient display

LED-notificatie kleur aanpassen

Andere kleur voor meldingen op je OnePlus 6, dat kan en je hebt de keuze uit 8 verschillende kleuren. Bij Instellingen > Weergave, bijna onderaan vind je de optie “LED-notificaties”. Hier kun je bij verschillende typen notificaties een kleur toekennen.

OnePlus 6 LED kleurinstellingen

Beveilig toegang tot bepaalde apps

Gevoelige informatie te verbergen? Dan kan je met de speciale App Locker een extra vergrendeling op bepaalde applicaties activeren. Via Instellingen > Beveiliging & schermvergrendeling kies je de optie “App vergrendeling” onder het kopje Privacy. Vervolgens voeg je de apps toe waarvan je de toegang wilt beveiligen, je kan hierbij ook kiezen voor het verbergen van de meldingen.

OnePlus 6 app vergrendeling

Vingerafdrukscanner

Op de OnePlus 6 vind je een vingerafdrukscanner, via Instellingen > Beveiliging & schermvergrendeling kies je de optie “Vingerafdruk toevoegen” als je de vingerafdrukscanner wilt gebruiken. Heb je al een vinger gebruikt dan kun je hier andere vingers toevoegen, zodat je hem bijvoorbeeld met beide handen kunt ontgrendelen.

OnePlus 6 vingerafdrukscanner

Gezichtsontgrendeling

Hoewel minder veilig dan het gebruik van de vingerafdrukscanner, kun je er ook voor kiezen om gezichtsontgrendeling te gebruiken op je OnePlus 6. Door naar Instellingen > Beveiliging & schermvergrendeling te gaan kies je vervolgens voor de optie “Gezichtsontgrendeling”. Kies in dit scherm voor Gezichtsgegevens toevoegen, nu doorloop je de stappen die op je scherm verschijnen en activeer je de gezichtsontgrendeling.

OnePlus 6 gezichtsontgrendeling

Ruimte vrijmaken

Zit je OnePlus 6 bijna vol met apps, downloads en andere misschien wel ongebruikte rommel dan kan je heel makkelijk je toestel opschonen. Kies in het instellingenscherm voor de optie Opslag en geheugen, druk vervolgens op de blauwe knop “Ruimte vrijmaken”. Je krijgt nu een lijst te zien met mogelijke kandidaten voor verwijdering en een lijstje met weinig gebruikte applicaties. Na het maken van een keuze kies je ruimte vrijmaken en kan je genieten van nieuwe ruimte op je toestel.

OnePlus 6 opruimen

Locatiegegevens bewaren bij foto’s

Wil je later nog terug kunnen vinden waar je die mooie foto’s gemaakt hebt, dan kan je in de camera-app er voor kiezen om de locatie te bewaren. In de camera-app veeg je omhoog zodat de verschillende camera-modi tevoorschijn komen. Druk op het tandwieltje boven of links in het scherm. Activeer vervolgens de optie Locatiegegevens opslaan. In ditzelfde scherm kan je overigens ook het Raster voor de camera inschakelen zodat je rechte foto’s kunt maken!

OnePlus 6 camera

Nachtmodus

Ben je fervent smartphonegebruiker maar wil je s’nachts ook nog prettig gebruik kunnen maken van je smartphone dan is de nachtmodus wellicht de uitkomst. De nachtmodus filtert het blauwe licht wat je smartphone afgeeft en toont een geel/oranje gloed over het scherm. Dit is prettiger om naar te kijken in een donkere omgeving, activeren kan via het instellingenscherm, weergave en vervolgens tik je op Nachtmodus. Je kan ook meteen instellen of de nachtmodus automatisch geactiveerd moet worden.

OnePlus 6 nachtmodus

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel