Google Maps update: nieuw Verkennen-tabblad en persoonlijke match

Google Maps is voorzien van een nieuw design. Het tabblad Verkennen is vernieuwd en je kunt nu nog beter plaatsen ontdekken. Ook is er de match-score. Hiermee kun je zien welke locatie mogelijk het beste bij jou past. We zetten de nieuwe veranderingen in de Google Maps app op een rij.

Google Maps: nieuw Verkennen-tabblad

Wanneer je vanaf nu Google Maps opent, kan het zomaar zijn dat je een nieuw ontwerp voorgeschoteld krijgt van de geliefde navigatie-app. Vannacht heeft Google een nieuw design doorgevoerd in de app.

Tijdens de afgelopen editie van Google I/O werden een groot aantal verbeteringen aangekondigd voor de app van Google Maps. Nu lijkt Google te zijn begonnen met het doorvoeren van de eerste verbeteringen die op de stapel liggen. Dit heeft als eerst te maken met het vernieuwde Verkennen-tabblad, te bereiken via de navigatiebalk onderin beeld. Daarbij zijn ook de icoontjes en de zoekbalk wat meer gemoderniseerd, waaronder met afgeronde hoeken.

Google Maps verkennen categorieën

Ontdekken

Vanuit het Verkennen-tabblad kun je nog sneller zoeken naar voorzieningen in je huidige omgeving. Denk aan restaurants, koffietentjes, attracties en er is een onderdeel met ‘meer’. Hier kun je zelf een keuze maken uit verschillende categorieën.

Match score

Bijvoorbeeld bij restaurants krijg je een match-score te zien. Aan de hand van eerder achtergelaten recensies, plaatsen waar je bent geweest en waar je naar gezocht hebt, kijkt Google Maps naar welke plaatsen voor jou interessant zijn. Hou je bijvoorbeeld van Chinees eten en ben je eerder bij een Chinees restaurant in een andere plaats geweest, dan is de kans groot dat je een match hebt. Deze match wordt aangegeven met een percentage. Naarmate je de functie meer gebruikt, zal de feature ook beter worden.

Google Maps verkennen lijsten

Trending en lijsten

In het nieuwe Verkennen-tabblad krijg je ook interessante plekken te zien om te ontdekken. Denk aan eetgelegenheden, maar je kunt ook evenementen in de buurt te zien krijgen. Tevens is er een soort trending-lijst met een overzicht van plekken die nu aanbevolen worden. Deze lijst wordt wekelijks bijgewerkt. Tot slot zijn ook de kaarten met informatie over het Openbaar Vervoer en de route aangepast en verduidelijkt.

Update

Google rolt de nieuwe weergave in Google Maps vanaf nu uit, en wordt aan de kant van de server geactiveerd. Hierdoor kan het even duren voordat de wijzigingen bij iedereen zichtbaar zijn.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel