Consumentenbond test groot aantal parkeer-apps: welke is de beste?

Parkeer-apps zijn er in overvloed. Daarbij is er ook nog veel verschil tussen in prijzen en mogelijkheden. De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de beste parkeer-app. Wat zijn de voor- en nadelen van de parkeer-apps?

Parkeer-apps onderzoek

In een recente test van de Consumentenbond is onderzoek gedaan naar de verschillende parkeer-apps die Nederland rijk is. Het aanbod hiervan is namelijk erg groot en er zitten onderling veel verschillen in.

Het voordeel van een parkeer-app is dat je niet van tevoren hoeft te bepalen hoeveel geld je in het automaat stopt en dit kan daardoor weer voordeliger zijn. Echter berekenen deze partijen ook weer servicekosten en moet je je natuurlijk wel weer afmelden voor een parkeersessie. Als je dit vergeet, kan dit uiteindelijk weer duurder uitpakken.

ANWB Onderweg 3.0 app parkeren

De Consumentenbond heeft de volgende parkeer-apps vergeleken; Parkmobile, Stadsparkeren, Yellowbrick, ANWB Onderweg Parkeren, App-Parking (SMSParking), On The GO! (voorheen MyOrder), EasyPark en Park-line. Onderling zit er veel verschil in bijvoorbeeld het ‘starttarief’, de gemeenten waar je de dienst kunt gebruiken en de manier van betaling.

Wanneer je niet vaak parkeert, is het goedkoper om geen abonnement af te sluiten. In het geval van een abonnement kun je zonder of tegen een lager ‘starttarief’ beginnen met parkeren. De prijzen voor het parkeren zijn gelijk aan die van de parkeerautomaten.

Starttarief

Het starttarief is een eenmalig bedrag dat bovenop de parkeerkosten komt. De volgende tarieven gelden bij het gebruik van de dienst zonder vast abonnement.

  • Parkmobile – €0,27
  • Park-line – €0,50
  • Stadsparkeren – €0,25
  • Yellowbrick – €0,34
  • ANWB Onderweg – €0,27
  • App Parking – €0,30
  • Parksen – €0,20
  • On The GO! – €0,22
  • EasyPark – €0,19 per uur, iets wat erg op kan lopen
  • Ease2Pay – geen startkosten

Niet iedere app is in elke gemeente te gebruiken. Daarnaast bieden sommige parkeer-apps de mogelijkheid om per automatisch incasso te betalen, maar bij sommigen kun je ook met iDeal of creditcard je transactie voldoen. Mocht je een herinnering van je parkeeractie per SMS willen, dan lopen de prijzen hiervan uiteen. ANWB Onderweg parkeren is alleen voor leden van ANWB beschikbaar, hiervoor wordt weer gebruik gemaakt van Yellowbrick.

parkeer-apps consumentenbond onderzoek

Het onderzoek

Uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat App-Parking het hoogste scoort op alle onderdelen samen. ANWB Onderweg Parkeren scoort het hoogst op betrouwbaarheid, waar Park-line een onvoldoende haalt. Je kunt het hele onderzoek lezen op de site van de Consumentenbond.

Welke parkeer-app gebruik jij voor het parkeren in een stad? We zijn benieuwd. Je kunt je mening delen door onder dit bericht een reactie achter te laten.

Lees ook

Reageer op dit artikel