8 handige vakantie-gadgets voor de zomer van 2018

De zomer staat weer voor de deur. Of je nou thuis blijft of met vakantie gaat, de redactie van DroidApp heeft een overzicht met de beste en meest handige gadgets. Met deze accessoire-tips kom je de vakantie en zomer wel door.

Beste zomergadgets voor 2018

We hebben al een reeks mooie zomerse dagen achter de rug, en de zomer zelf moet nog beginnen. Natuurlijk kun je ook op vakantie thuis of ergens anders niet zonder je smartphone. Om je helemaal voor te bereiden op de vakantie zetten we de 8 handigste en beste gadgets voor de zomer van 2018 voor je op een rij. Wil je ook goed voorbereid zijn op het weer? Lees dan onze nieuwe Weer-app test 2018.

Smartphone ventilator

Ventilator voor je smartphone

Zo’n USB-ventilator die je aansluit op de computer kennen we al langer. Echter is er een compacter alternatief; de ventilator die je aansluit op de Micro-USB of USB Type-C poort van je smartphone. Zo kun je overal even wat verkoeling krijgen. Het is een kwestie van de ventilator in de USB-poort van je toestel steken, en het molentje begint te draaien.

Prijs: tussen de 1 en 10 euro

Te koop bij: AliExpress,  Knaldeals, Bol.com

TP-Link TL-WR802N

Zeer compacte router

Kun je het internet in het hotel alleen gebruiken met een (ouderwetse) ethernet kabel? Dat hoeft geen probleem te zijn. Met de TP-Link TL-WR802N heb je een erg compacte router mee. Je kunt de ethernet-kabel in het apparaatje pluggen en een WiFi-hotspot opzetten via een 2.4 GHz verbinding. Daarnaast kun je hem ook gebruiken als repeater ter versterking van het WiFi-signaal (zoals thuis).

Prijs: minder dan 30 euro

Te koop bij: Coolblue, Bol.com

Huawei E5577Cs-321

MiFi-router

Een MiFi-router is een handige oplossing voor degenen die in het buitenland een simkaart gebruiken voor het internet. Je kunt in de draagbare MiFi-router een simkaartje stoppen, waarmee je een hotspot kunt opzetten. Er kunnen meerdere apparaten mee verbonden worden en de router zorgt voor een 4G-verbinding. Er zijn twee varianten die wij zouden aanraden; de TP-Link M7350 voor circa 90 euro of de Huawei E5577Cs-321 voor circa 130 euro.

Te koop bij:

LifeProof LifeActiv

Fietshouder

Ga je van de zomer lekker met de fiets eropuit? Dan kan een fietshouder voor je smartphone van pas komen. Het meest handige is om een universele te kopen, zodat deze voor vrijwel elk toestel geschikt is. De LifeProof LifeActiv fietshouder is een handig voorbeeld. Je plakt een speciaal plaatje aan het hoesje van je smartphone. Deze heeft een sterke magnetische werking, waardoor je hem op het magneten-plaatje aan je toestel kunt klikken. Hij is ook geschikt voor op de motor. De recensies zijn positief, dus je kunt met een gerust hart je fietsroute uitstippelen via Google Maps en navigeren!

Prijs: rond de 40 euro

Te koop bij: Coolblue, Bol.com

Anker powerbank

Powerbank

Bij vrijwel geen enkele smartphone meer is de accu verwisselbaar. Een powerbank is dan een absolute uitkomst. Er is een gigantisch aanbod van powerbanks. Je moet kijken naar de capaciteit, het vermogen en handige features zoals de aansluitingen en LED-lampjes die de resterende capaciteit aangeven. Een hogere capaciteit is handig, het opladen van de powerbank zelf duurt dan wel langer. Een hoger vermogen/stroomsterkte zorgt ervoor dat het laden sneller gebeurt. Alle verschillen zorgen ook voor grote verschillen in de prijs. Wij zouden gaan voor de onderstaande opties.

  • Xtorm Discover Powerbank: (15.000 mAh, 36 watt, 3.0A, 2 poorten): rond de 65 euro: Coolblue, Bol.com
  • Anker PowerCore+ (13.400 mAh, 30 watt, 3,0A, 2 poorten): €49,95: Coolblue, Bol.com, MediaMarkt
  • Anker PowerCore Speed (10.000 mAh, 15 watt, 3A) – rond de 40 euro: Coolblue, Bol.com
  • Anker Astro E1 (6700 mAh, 12 watt, 2,4A) – rond de 23 euro: Bol.com, MediaMarkt

Gorillapod GripTight Stand XL

Smartphone statief

Nog mooiere foto’s maken met je smartphone? Een smartphone statief kan hierin een toegevoegde waarde hebben. Voor een paar tientjes kun je je smarthone stevig in een houder klemmen waarbij je nog mooiere foto’s kunt maken; zeker in donkerdere omgevingen. De GorillaPod-statieven hebben het voordeel dat ze flexibele poten hebben zodat je hem zelfs om een lantaarnpaal of hekwerk kunt hangen. Er is ook een versie met ‘Magnetic Impulse’ die geleverd wordt met afstandsbediening voor een perfecte groepsfoto; en die je kunt ophangen aan metalen objecten.

Prijs: 35 euro / 50 euro

Sony SRS-XB10

Bluetooth speaker

Met een Bluetooth speaker kun je meer mensen van je muziek laten genieten. Gezellig tijdens de BBQ, tijdens het picknicken of op de fiets onderweg naar het strand. Natuurlijk wil je geen hele stereo-installatie meezeulen dus is een compactere speaker erg handig. Bijvoorbeeld de JBL Go, een speaker met een accu en een compact formaat, of de Sony SRS-XB10 met een erg lange accuduur en ook een handzaam formaat. Dan is er ook nog de nog compactere JBL Clip 2; klein maar krachtig. Alle drie de speakers zijn er in leuke kleuren.

Wereldstekker/reislader

Mocht je naar een land gaan waar ze niet de traditionele stopcontacten hebben, dan is een Travel Charger een goed idee. Ze zijn er in verschillende soorten; met USB-aansluitingen of en omvormer zodat je ze ook voor je laptop kunt gebruiken. Het assortiment per winkel; Coolblue, Bol.com, MediaMarkt.

En nog een kleine tip: misschien is een dashcam wel een tof idee om je vakantietrip vast te leggen. Niet alleen leuk voor later, misschien komt het ook nog van pas. Houd bij het gebruik van de dashcam wel rekening met de wet- en regelgeving van het desbetreffende land. DroidApp heeft eerder de Mio MiVue 658 WiFi gereviewd.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel