Unicode geeft 157 nieuwe emoji definitief vrij: binnenkort op jouw smartphone

Het aantal emoticons wordt definitief uitgebreid met 157 nieuwe emoji. Emoji 11.0, de reeks die eerder dit jaar werd gepresenteerd, zal in de komende maanden door bedrijven opgepakt worden en geïntegreerd worden in de platformen.

Nieuwe emoticons in Emoji 11.0

Emoji 11.0 is de nieuwe versie emoticons die vanaf 5 juni beschikbaar wordt gesteld. Deze nieuwe reeks emoticons werd begin dit jaar aangekondigd, maar was toen nog niet geheel definitief. Emoji 11.0 is onderdeel van Unicode 11.0, de standaard voor nieuwe symbolen en dus emoticons voor verschillende platformen. Overigens is al bekend dat Emoji 12.0 sowieso over 104 nieuwe emoji zal beschikken.

Emoji 11.0

Met Emoji 11.0 die nu is verschenen, kunnen we gebruik maken van tal van nieuwe emoji. Denk hierbij aan de teddybeer, kangaroo, mango, papegaai, lama, bagel, skateboard, zwaan, mug en meer. Daarnaast zijn er ook nieuwe gezichtsuitdrukkingen beschikbaar; zoals een emoji met feesttoeter, emoji met rood haar, krullend haar en kaal. Alle nieuwe emoticons vind je in de video hieronder.

Het is nu taak aan de fabrikanten en ontwikkelaars om aan de slag te gaan met de nieuwe smileys. Op basis van eerdere releases is het onderstaande tijdschema gemaakt met de verwachtingen wanneer de nieuwe emoji beschikbaar zullen komen;

  • Juni-augustus 2018: Twitter, Facebook, Microsoft
  • September-december 2018: Google en Apple
  • Januari-februari 2019: Samsung

Het zal dus minstens tot de herfst duren voordat de nieuwe Emoji 11.0 standaard in Android terug te vinden zal zijn. Wanneer WhatsApp de nieuwe emoticons toevoegt, is ook nog onduidelijk. Zij gebruiken een eigen stijl, waardoor er wat langer de tijd overheen kan gaan. De opvolger, Emoji 12.0, zal volgend jaar in 2019 beschikbaar worden gesteld.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel