Binnenkort worden 45 emoji voor mensen met beperking toegevoegd

Er komen een nieuwe reeks emoticons aan. Dit is tenminste het geval als het aan Apple ligt. De fabrikant heeft bij Unicode een verzoek ingediend voor in ieder geval 13 verschillende emoji voor mensen met een beperking. In totaal gaat het om 45 emoticons.

Emoji voor mensen met een beperking

Apple heeft bij Unicode Consortium een nieuwe reeks ’toegankelijkheid emoji’ voorgesteld. Hierbij zien we verschillende aspecten die met het onderwerp te maken hebben. Denk aan een geleidehond en iemand in een rolstoel. In totaal zijn er 13 nieuwe emoji ingediend. Met alle mogelijkheden aan huidskleuren en het kiezen tussen man en vrouw gaat het om 45 nieuwe emoji die in de toekomst toegevoegd moeten worden.

beperking emoji toegankelijkheid

Nu wordt het verzoek behandeld door Unicode. Zij nemen uiteindelijk het besluit of de nieuwe emoji toegevoegd gaan worden aan het pakket van bestaande smileys. Er is dus op dit moment nog geen definitieve bevestiging dat de toegankelijkheids-emoji inderdaad komen, al lijkt deze kans ons wel groot. Dat ze door Apple ingediend zijn maakt niet uit; want als Unicode ze doorvoert, komen ze ook voor Android beschikbaar.

Nieuwe emoticons die deel uitmaken van het pakket zijn het gehoorapparaat, robotarm, geleidehond, blindenstok, rolstoel, protheses en nog een aantal. Wanneer de emoticons zijn goedgekeurd worden ze op een selectielijst gezet voor Emoji 12.0. Deze versie zal dan begin 2019 verschijnen. De eerstvolgende lichting nieuwe emoticons komt in de tweede helft van 2018 en heet Emoji 11.0.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel