Deze 104 langverwachte emoticons worden toegevoegd aan Emoji 12.0

De nieuwe emoticons die deel uit zullen maken van Emoji 12.0 zijn bekend. Unicode heeft de lijst vrijgegeven van de 104 nieuwe smileys die we binnenkort in de verschillende applicaties en besturingssystemen gaan zien. Denk aan het gehoorapparaat, de flamingo, tuktuk en vlieger.

Emoji 12.0

We zullen er nog even op moeten wachten, maar het aantal emoji wordt verder uitgebreid. In het eerste kwartaal van 2019 zullen 104 nieuwe emoji uit Emoji 12.0 toegevoegd worden aan de Unicode 12 lijst. Eerder verscheen al een overzicht van emoji voor mensen met een beperking, maar daarvan zijn niet alle suggesties doorgevoerd in deze versie. Het kan zijn dat deze nog op een later moment toegevoegd worden.

Emoji 12.0

Emoji 12.0 zal 60 nieuwe emoji bevatten en 44 varianten erop. Nieuw zijn bijvoorbeeld de geleidehond, de flamingo, een wafel, korte broek, de luiaard, het gehoorapparaat, balletschoenen, een wit en bruin hart, otter, stinkdier, knoflook, boter, pakje drinken, ijsblok, twee soorten rolstoelen, tuktuk, snorkel, banjo, vlieger, jojo, bijl, pleister, stoel, het scheermes en een emoji die gaapt.

De uitrol van de nieuwe emoticons staat zoals gezegd gepland voor begin 2019. We krijgen dit jaar ook nog een reeks nieuwe emoticons; in Emoji 11.0. Dit zijn bijvoorbeeld de wc-rol, brandblusser, pauw, puzzelstukje en kassabon. Het hele overzicht van de Emoji 12 nieuwe emoticons vind je hier.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel