Emoji-bug in WhatsApp laat app op Android-toestellen crashen

In Android zit een bug die er voor kan zorgen dat een applicatie zoals WhatsApp crasht. Een bepaalde emoji zorgt voor de crash, waarbij de applicatie eerst volledig vastloopt. Hoe voorkom je dat dit jou overkomt?

Crash in WhatsApp door emoji

Via WhatsApp gaat een bericht rond die de app kan laten crashen. Het gaat om een emoji die na het erop tikken ervoor zorgt dat de app op een bepaalde manier bevriest en niet meer te gebruiken is. De tekst die rondgaat is vrij onschuldig en ziet er ook onschuldig uit. Echter is het natuurlijk wel erg vervelend als je precies met iemand zit te praten.

Het zal niet gebeuren als je zelf de emoticons invoert, maar alleen als je een bepaald stukje tekst kopieert en plakt en verstuurt. De bug zit in Android zelf, dus ook wanneer je bijvoorbeeld de tekst via Telegram of andere app stuurt, zal de applicatie crashen.

WhatsApp emoji bug crash

De tekst bevat niet alleen de bekende emoji, maar ook een gedeelte aan code die voor de lezer onzichtbaar is. Deze bestaat uit ongeveer zo’n 2000 tekens die geactiveerd worden als er op getikt wordt. Deze code rekent namelijk uit of een tekst van rechts naar links of links naar rechts moet worden opgemaakt, zoals in het Hebreeuws en Arabisch gebruikelijk is. Omdat dit zoveel vraagt van het systeem erachter, crasht de applicatie. De combinatie van tekst kan voorkomen bij iedere emoji die erbij gebruikt wordt.

Google zou volgens de berichten werken aan een oplossing. Mocht je toch onverhoopt op het bericht klikken, dan is er geen nood aan de man. WhatsApp kan gewoon opnieuw opgestart worden en je bent geen berichten kwijt. Eerder was er ook al een bug waarbij de app kon crashen bij het gebruik van teveel emoji.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel