Bug in WhatsApp laat chat-app crashen bij teveel emoticons

Teveel emoticons in een chat-bericht kunnen de berichten-app WhatsApp laten crashen. De bug is ontdekt door een beveiligingsonderzoeker die in een video laat zien dat bij teveel emojis de applicatie van WhatsApp crasht.

WhatsApp crash

Zowel de mobiele app (ook WhatsApp voor Android) als de webversie van WhatsApp (WhatsApp Web) bevatten een bug die op een bepaalde manier ervoor kan zorgen dat WhatsApp crasht. Wanneer een kwaadwillende dit wil, kan hij de app van een ander laten crashen. In de video van beveiligingsonderzoeker Indrajeet Bhuyan, die het lek ontdekte, is te zien dat wanneer er meer dan 4400 smileys worden verzonden naar de ander, dit WhatsApp op het toestel van de ander laat crashen.

Vooral de Android-app van WhatsApp schijnt gevoelig te zijn voor de bug; WhatsApp op iOS zou zorgen voor enkele vastlopers maar veroorzaakte geen crash. De crash treedt op wanneer de conversatie met de vele emoticons geopend wordt op een smartphone met Android. De bug trad op, op verschillende apparaten waaronder de OnePlus 2, Moto E (1e generatie) en Asus Zenfone 2 Laser.

De ontdekker van de bug heeft WhatsApp en Facebook op de hoogte gebracht van de bug. De verwachting is, dat er spoedig een update zal verschijnen van WhatsApp die de bug oplost.

Bekijk ook: WhatsApp: pas op voor deze 8 manieren van oplichting en bedrog

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel