WhatsApp-topman Jan Koum stapt op na onenigheid met Facebook over koers

Jan Koum, topman en bedenker van WhatsApp heeft bekend gemaakt Facebook te verlaten. Volgens bronnen zou de topman onenigheid hebben met Facebook over de koers die WhatsApp moet gaan varen.

Jan Koum weg bij WhatsApp

Facebook kocht de berichtendienst in 2014 voor een astronomisch geldbedrag, toch maakt WhatsApp zelf maar weinig winst. Binnen Facebook wordt al tijden gekeken hoe er geld verdiend kan worden met WhatsApp, zo werd onder andere een tool voor bedrijven ontwikkeld. Wil Facebook echt geld verdienen dan zou de encryptie die in de chatapplicatie zit verzwakt moeten worden. Facebook begon al eerder met het verzamelen van contactgegevens van WhatsApp gebruikers.

Jan Koum WhatsApp

Jan Koum die bij de overname samen met medeoprichter Brian Acton beloofde dat er nooit advertenties in WhatsApp zouden komen, hekelt de koers waarmee Facebook stukje bij beetje de privacy van gebruikers negeert. Ook het gebruik van persoonlijke data was voor Koum een stap te ver. Koum zal zich nu op andere dingen gaan richten, Facebook weigerde om commentaar te geven op de kwestie. Koum zou de beslissing nog voor het Facebook schandaal hebben genomen.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel